Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται το Kavala Airshow 2012

Σαν μια μοναδική ευκαιρία για ανάδειξη και προβολή της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να ληφθεί η διοργάνωση του Kavala Airshow, που έγινε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι, και αναμένεται η δεύτερη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «κράχτης, αφού πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες να επισκεφθούν την Καβάλα και να στρέψουν το βλέμμα τους στον ουρανό, όπου σχηματισμοί αεροπλάνων δίνουν μια ιδιαίτερη «παράσταση».

Η προσπάθεια για την πρώτη διοργάνωση το περασμένο καλοκαίρι απέδωσε καρπούς, και ήδη στο διαδίκτυο πολλές είναι οι αναρτήσεις και τα θετικά σχόλια για τη διοργάνωση, που όπως φαίνεται συμβάλει από την πρώτη στιγμή στην διαφήμιση της Καβάλας.

Πριν μερικές μέρες πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Τουρισμού ευρεία σύσκεψη για τη διοργάνωση του δεύτερου Kavala Airshow στην Καβάλα το ερχόμενο καλοκαίρι. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κώστας Παπακοσμάς, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Αδάμ Κοσμίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο πρόεδρος της Δημωφέλειας Στέλιος Σχοινάκης, ο διευθυντής της Egnatia Aviation Γιώργος Ζωγραφάκης, ο εκπρόσωπος της AOPA Hellas Αντώνης Κουτσουδάκης, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μαρία Καλέα, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Παναγιώτης Βασιλούδης και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης της αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Τουρισμού.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση για την οργάνωση του Airshow 2012 τονίστηκε η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης ώστε η εκδήλωση να αποτελέσει μια αφορμή για να επισκεφθούν την Καβάλα επισκέπτες, που παράλληλα θα μπορέσουν να διαμείνουν στην πόλη και να επισκεφθούν την γύρω περιοχή.

Όλες αυτές οι δυνατότητες και οι ιδέες πρόκειται να τεθούν προς συζήτηση ώστε η εκδήλωση να γίνει θεσμός και ακόμη μια ευκαιρία προβολής της Καβάλας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: