Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πως κατανέμονται οι 51 έδρες της ΑΜ-Θ

Σε «σταυρόλεξο» μετατρέπεται η κατανομή των 51 εδρών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού όλοι φαίνεται να περιμένουν τις τελικές αποφάσεις για τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 51 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου κατανέμονται ως εξής: 12 εκλέγονται από την Καβάλα, 9 εκλέγονται από την Ξάνθη, 9 από τη Δράμα, 9 από τη Ροδόπη και 12 από τον Έβρο.

Όσον αφορά το νομό Καβάλας, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο συνδυασμός «Κοινωνική Συμμαχία» που επικράτησε, καταλαμβάνει 8 από τις 12 έδρες που αντιστοιχούν στο νομό Καβάλας και οι οποίες κατανέμονται σε 7 για το ηπειρωτικό τμήμα του νομού και τη 1 που αφορά το νησί της Θάσου. Έτσι εκλέγονται οι Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Γιώργος Γερομάρκος, Κώστας Παπακοσμάς, Μάκης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Κωταϊδης, και Χρύσανθος Σταυρόπουλος, από το ηπειρωτικό τμήμα και ο Νίκος Πατήρας από το νησί της Θάσου.

Τα πράγματα μπερδεύονται όμως, όσον αφορά την αντιπολίτευση, για την οποία απομένουν 4 έδρες. Το σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι μία έδρα καταλαμβάνει ο συνδυασμός «Οικολογία Αλληλεγγύη», που έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό στο νομό Καβάλας. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός έλαβε μία έδρα, και συγκεκριμένα στην Καβάλα, αυτή καταλαμβάνει ο επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειάρχης Θανάσης Μακρής.

Άλλο ένα θέμα είναι η περίπτωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία καταλαμβάνει δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την πρώτη έδρα καταλαμβάνει στον Έβρο, όπου είχε και τα υψηλότερα ποσοστά, ενώ η δεύτερη έδρα φαίνεται να έρχεται στην Καβάλα, όπου ο συνδυασμός έλαβε το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό, και την οποία προφανώς θα καταλάβει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Ποτόλιας.

Αυτό σημαίνει ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σημειώνεται πως ήταν η πρώτη δύναμη στο νομό Καβάλας, περισσεύουν μόλις 2 έδρες! Αυτές τις έδρες καταλαμβάνουν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Μπαλίκας και ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Κίμων Παπαδόπουλος.


Για τη Δράμα

Στη Δράμα, τις 6 από τις 9 έδρες θα καταλάβουν υποψήφιοι από το συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία», ενώ τρεις θα είναι οι εκπρόσωποι από την «Περιφερειακή Αναγέννηση». Πιο συγκεκριμένα, από το συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη εκλέγονται οι Γιάννης Τελλίδης, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Ανδρονίκη Κεφαλίδου, Γεώργιος Ζιμπίδης, Αντώνιος Μιτζιάρης και Στυλιανός Παπαδόπουλος, ενώ από το συνδυασμό του Γιώργου Παυλίδη εκλέγονται οι Κώστας Καραβάς, Ανάργυρος Πατακάκης και Παναγιώτης Μωυσίδης.

Για την Ξάνθη

Και στην Ξάνθη η «Κοινωνική Συμμαχία» εκλέγει 6 συμβούλους έναντι 3 της Περιφερειακής Αναγέννησης. Πιο συγκεκριμένα εκλέγονται οι Δημήτριος Σαλτούρος, Δημήτριος Χαριτίδης, Ιρφάν Οζούν, Ματούλα Τσούλου-Τσακαλίδη, Γεωργία Μαραγκού και Τάνια Σεράφια. Από το συνδυασμό του Γ. Παυλίδη εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, Χατζημεμίς Τουρκές, και Μπαράν Μπουρχάν.

Για τη Ροδόπη

Παρόμοια και στη Ροδόπη, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, η «Κοινωνική Συμμαχία» εκλέγει 6 και η «Περιφερειακή Αναγέννηση» 3 περιφερειακούς συμβούλους. Έτσι από την «Κοινωνική Συμμαχία» εκλέγονται οι Ερτζάν Χουσεϊν, Σεβγκή Σαλήμ, Γιάννης Νικολαϊδης, Καάν Μουμίν, Μαρίκα Πουρνάρα και Αϊχάν Σιακίρ, ενώ από την «Περιφερειακή Αναγέννηση», οι Κωνσταντίνος Μιχελής, Αθανάσιος Αραμπατζής και Μαίρη Κοσμιδου. Ωστόσο στην περίπτωση της Ροδόπης υπάρχει και το ενδεχόμενο να εκλεγούν 7 σύμβουλοι από την «Κοινωνική Συμμαχία» και 2 από την «Περιφερειακή Αναγέννηση». Τότε από την «Κοινωνική Αναγέννηση εκλέγεται και ο Σουάτ Τσολάκ, ενώ εκτός συμβουλίου μένει η Μαίρη Κοσμίδου από την «Περιφερειακή Αναγέννηση».

Για τον Έβρο

Στο νομό Έβρου η «Κοινωνική Συμμαχία» εκλέγει έξι συμβούλους, που είναι οι Γιώργος Ούστογλου, Σταύρος Βαβίας, Σταύρος Παπαθανάκης, Μαρία Γκουγκουσκίδου, Λίτσα Κουκουβέλα και Νίκος Τζανίδης. Ακόμη εκλέγονται τέσσερις σύμβουλοι από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» και είναι οι Δημήτρης Πέτροβιτς, Χρήστος Γαλαζούλας, Σταύρος Καβαρατζής και Ελένη Δημούδη. Ωστόσο επειδή στο Έβρο φαίνεται να «μετακομίζει» ο Γιώργος Παυλίδης, τότε θα μείνει εκτός η Ελένη Δημούδη. Εδώ επίσης εκλέγονται οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Τρέλλης και της «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας» Τάκης Χαρίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: