Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πιστοποιητικό νεότητας οι πολλές ελιές

Επιστήμονες του Τµήµατος Γενετικής Επιδηµιολογίας του King’s College του Λονδίνου ανακοίνωσαν πριν από λίγες ηµέρες στη Βασιλική Ιατρική Εταιρεία τα αποτελέσµατα της έρευνάς τους, σύµφωνα µε την οποία όσοι έχουν πολλές ελιές στο σώµα τους διαθέτουν γερά κόκαλα, εύρωστους µυς και κυρίως λιγότερες ρυτίδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί του King’s College διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είναι «προικισμένοι» µε περισσότερες από 100 ελιές στο σώµα τους έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν οστεοπόρωση, συγκριτικά µε τους ανθρώπους που ο αριθµός των ελιών στο σώµα τους δεν ξεπερνά τις 25.Οι ελιές σχηματίζονται από τον ταχύ επιμερισμό κυττάρων, τα οποία αρχίζουν να παράγουν στίγµατα από σκούρα χρωστική ουσία. Τα στίγµατα αυτά εµφανίζονται στα παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων ετών και σε πολλές περιπτώσεις εξαφανίζονται όταν συµπληρωθεί το 40ο έτος της ηλικίας.

Σε ορισµένους, όµως, ανθρώπους, οι ελιές συνεχίζουν να αυξάνονται όσο περνούν τα χρόνια, προσδίδοντας στην επιδερµίδα του προσώπου µια απαλή και αρυτίδωτη υφή. Με απλά λόγια, άνθρωποι με ελιές σε διάφορα σημεία του σώματός τους δείχνουν έως και επτά χρόνια νεότεροι.
(Πηγή: www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: