Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ:«Ζούμε υπό την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα καθεστώς νέου γερμανικού imperium»

«Ζούμε υπό την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα καθεστώς νέου γερμανικού imperium», σχολίασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις μετά την ψήφιση των μέτρων και την καθυστέρηση της καταβολής της περιβόητης δόσης.


Σχετικά με τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως αν δεν πάρουμε τη δόση καταστρεφόμαστε, ο κ. Δημαράς παρατήρησε πως «δεν έχει καμία βάση. Εδώ και εκατονταετίες η Ελλάδα ζει και υπό τις δυσμενέστερες των συνθηκών. Επομένως όλα όσα λένε, όλα όσα αποκρύπτουν, όλα όσα λένε για να τρομοκρατήσουν και για να φοβίσουν τον ελληνικό λαό, αποδείχθηκαν ότι είναι αν μη τι άλλο ψευδή επιχειρήματα. Πότε λέγανε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση μέχρι τότε και θα την πάρουμε αργότερα, και αν δεν την πάρουμε δεν θα έχουμε να πληρώσουμε κλπ; Αυτό έχει γίνει τουλάχιστον 5-6 φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Κι όμως, η Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει. Δηλαδή υπάρχει ένας περήφανος ελληνικός λαός ο οποίος αντιστάθηκε, αντιστέκεται και θα αντιστέκεται. Αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχθηκε στη διάρκεια του χρόνου ως ακριβής και αληθής. Και αυτό συμβαίνει και σήμερα που μιλάμε».

Όπως είπε, «ζούμε υπό την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα καθεστώς νέου γερμανικού imperium. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι πια πασιφανές και πασίδηλο. Επομένως θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις και τα πολιτικά πρόσωπα να σταθούν απέναντι σε αυτή την ιστορική νέα διαδρομή που συμβαίνει να αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες του νότου. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα πια. Και είναι φανερό ότι οι χώρες του νότου είναι εκείνες που θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα. Χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως πειραματόζωο όπως το έχουμε διαπιστώσει όλοι και το έχουν πει και άλλοι, σε τελευταία δημοσιεύματά τους. Έχουν την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός θα μείνει αδρανής; Θα πράξει ότι η ιστορία επιτάσσει».

«Ο ελληνικός λαός ήταν οργανωμένος στην έκρηξη που έγινε και κατεγράφη το 1973, στο Πολυτεχνείο; Έχουμε μια νεολαία εκπληκτική, δυνατή. Αν δεν την έχουμε εμπνεύσει εμείς που έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον ιστορικά να το κάνουμε είναι δική μας η ευθύνη και η κατηγορία δικαίως μας απευθύνεται. Η νεολαία είναι η Ελλάδα. Τα παιδιά της επόμενης πεντηκονταετίας που θα είναι αυτοί εξουσία αύριο. Είναι δυνατόν ποτέ να σταματήσει να υπάρχει ως πολιτισμός, ως έθνος, ως λαός η Ελλάδα;», ανέφερε.

Για επαφές του Γερμανού πρέσβη με τον κ. Τσίπρα, σχολίασε πως «θα γίνουν πολλά τέτοιου είδους εγχειρήματα πολιτικά και διπλωματικά. Το θέμα είναι να δούμε που καταλήγουν. Κάθε πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη μου, είναι υποχρεωμένος να επισκέπτεται και να συνομιλεί με όλες τις άλλες πολιτικές εξουσίες, όπως εκφράζονται από τις χώρες. Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο. Τα συμπεράσματα θέλω να ακούσω. Όπως είναι σημαντικό να ακούσω σε ποια συμπεράσματα έχει καταλήξει ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος όταν επισκέπτεται και συνομιλεί με πολιτικά πρόσωπα που εκφράζουν τις χώρες με τις οποίες συνομιλεί», ενώ υπογράμμισε πως «πρέπει να δούμε και μια δοσιλογική συμπεριφορά πολιτικών προσώπων και χώρων και της κοινωνίας. Όλα αυτά πρέπει να τα συνυπολογίσουμε. Ο κ. Ολάντ, από όποιες ιδεολογίες και απόψεις και αν διακατέχεται, εκείνο που διακρίνω είναι ότι τον ενδιαφέρει το συμφέρον της Γαλλίας. Τώρα πότε συγκρούεται αυτό με τα εθνικά δίκαια της χώρας μας, ή της Μεσογείου δεν το ξέρω».

Σχετικά με τη δημιουργία ενός «τόξου» των χωρών του Ευρωπαϊκού νότου, παρατήρησε πως «είναι μια ευχή και μια προσπάθεια. Ειλικρινά είμαι εθελοντής σε αυτή την προσπάθεια και ως πολιτικός και ως πολίτης να υπάρξει αυτός ο σύνδεσμος. Ένας σύνδεσμος που προφητικά είχε διατυπώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν είχε μιλήσει τότε για τη διαφορά συμφερόντων βορά – νότου», ενώ για τη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης σχολίασε πως «τα πολιτικά δρώμενα και οι πολιτικές ανακατατάξεις και διεργασίες είναι κάτι που εν δυνάμει υπάρχει, και όποια εκτίμηση και πρόβλεψη να κάνει κανείς ενδέχεται να διαψευστεί από τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: