Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: "Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να επιβιώσει"

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παράγει ελλείμματα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν παράγει τίποτα εκτός από πλούσιους φοροφυγάδες και συνδικαλιστές», σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας πως «εγώ δεν ρίχνω στη Μέρκελ κανένα βάρος. Θυμώνω όταν τα ρίχνουμε στους ξένους».


Σχετικά με τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών για την καθυστέρηση της δόσης του δανείου στην Ελλάδα, παρατήρησε πως «ο Σόιμπλε τι έπρεπε να κάνει; Να βγει να πανηγυρίζει για μια ψήφο στη Βουλή; Όπως ξέρετε οι δηλώσεις των Γερμανών γίνονται για διαφορετικούς λόγους. Γίνονται για να μιλάνε στο εσωτερικό τους μέτωπο. Και αυτοί έχουν κοινοβούλια και λαούς. Δεν έχουμε μόνο εμείς κοινοβούλιο και λαό. Με το Μνημόνιο Ι τα χρέη μας δεν είναι πια στην Goldman Sachs και δεν ξέρω εγώ σε ποια τράπεζα. Τα έχουν συγκεντρώσει όλα, αυτός ήταν ο μηχανισμός που φτιάχτηκε, και τα μετέφεραν στους λαούς της Ευρώπης».

«Εγώ δεν θέλω να εμφανιστώ ότι υπερασπίζομαι κανέναν. Επειδή όμως δεν μ’ αρέσει να ρίχνω τα βάρη στους άλλους θέλω να πω ότι πρώτον, δεν ήρθε κανείς με στολή Ες Ες να μας επιβάλει τίποτα, να μας πει πάρτε τα λεφτά, πάρτε τις μίζες, πάρτε ότι θέλετε. Κανείς. Ποτέ. Εμείς τα πήραμε μόνοι μας. Και δεύτερο, ήταν να πάρουμε τα λεφτά τον Ιούνιο, αλλά εμείς κάναμε διπλές εκλογές. Πτωχευμένη χώρα απαγορεύεται να κάνει δύο εκλογές σε ένα μήνα. Βεβαίως απαγορεύεται. Κάνανε δύο εκλογές, το οποίο εγώ θεωρώ απαράδεκτο, προκλητικό και προσβλητικό για τη νοημοσύνη όλων», ανέφερε.

Όπως ισχυρίστηκε, «η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει ένα χρέος 400 δις ευρώ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παράγει ελλείμματα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν παράγει τίποτα εκτός από πλούσιους φοροφυγάδες και συνδικαλιστές. Και η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να ζήσει. Και θα ζήσει», ενώ τόνισε πως «εγώ δεν ρίχνω στη Μέρκελ κανένα βάρος. Θυμώνω όταν τα ρίχνουμε στους ξένους».

Εκτίμησε πως «τη δόση θα την πάρουμε. Ποιος είπε ότι δεν θα την πάρουμε; Επειδή είπε ο Σόιμπλε; Δηλαδή τι θέλατε να πει ο Σόιμπλε; Μπράβο παιδιά δώστε τη δόση; Εγώ θεωρώ ότι από Δευτέρα θα καθίσουμε κάτω να δουλέψουμε. Αν εννοείτε ότι δεν θα δουλέψει κανείς, δεν θα πιάσει τους φοροφυγάδες, τότε δεν το συζητώ. Μιλάω πρώτα για τις λίστες, μετά για τα λεφτά στο εξωτερικό. Είναι θέμα αρχής. Αυτό θα γίνει. Δεν θα πληρώνουν μόνο οι φτωχοί».

Σχολίασε πως «δεν υπάρχει λίστα Χριστοφοράκου. Αυτό το λένε κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να εντυπωσιάζουν. Δεν υπάρχει καμία λίστα Χριστοφοράκου. Έχω διαβάσει και τις έξι καταθέσεις του και δίνει στις γερμανικές αρχές δύο πρόσωπα. Ένα τον κ. Τσουκάτο από το ΠΑΣΟΚ και τον αποθανόντα Βαρθολομαίο από τη ΝΔ», και παρατήρησε πως «η Siemens όλα αυτά τα χρόνια που ελέγχονται, έκανε τζίρο στην Ελλάδα 3 δις ευρώ», οπότε δεν μπορεί να διέθεσε τα 2 δις σε μίζες.

Για τη βιωσιμότητα κυβέρνησης, παρατήρησε πως «υπάρχουν προβλήματα. Η Ελλάδα δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια εγχειρήματα. Ήταν όμως η μόνη λύση μετά από δύο εκλογές σε μια πτωχευμένη χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να επιβιώσει, να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες θα παραγάγουν κάτι σε αυτή τη χώρα επιτέλους. Αν δεν παραχθεί τότε δεν έχουμε πρόβλημα. Είμαστε χαμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: