Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "Η κυβέρνηση ότι είχε να κάνει εις βάρος του ελληνικού λαού τα έκανε και στο διπλάσιο"

«Εγώ θεωρώ ότι η κυβέρνηση ότι είχε να κάνει εις βάρος του ελληνικού λαού τα έκανε και στο διπλάσιο από όσα ζητήθηκαν», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας παράλληλα αναφερόμενος στις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου από την Καβάλα, πως «ο κ. Σπυρόπουλος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν ένας απλός πολίτης. Έλεγε στον κόσμο αυτά που έλεγε, υπερασπιζόμενος συγκεκριμένες πολιτικές, και άρα έλεγε ψέματα».


Όσον αφορά τη δήλωση του κ. Σπυρόπουλου ότι με ελλείμματα δεν μπορεί να γίνει κοινωνική πολιτική, ο κ. Κουρουμπλής παρατήρησε πως «τώρα το θυμήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος αυτό; Ο κ. Σπυρόπουλος όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν ένας απλός πολίτης. Έλεγε στον κόσμο αυτά που έλεγε, υπερασπιζόμενος συγκεκριμένες πολιτικές, και άρα έλεγε ψέματα, γιατί δεν το είπε αυτό ποτέ στον κόσμο. Γιατί δεν το έλεγε αυτό το 2009; Κάποτε σε αυτό τον τόπο πρέπει να πούμε την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι. Όταν ψηφίζει η Βουλή και θεσπίστηκαν οι εξαιρέσεις για την αναπηρία, δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι δεν θα πειραχθούν, και έρχονται τώρα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και προβαίνουν σε αυτού του είδους την απάνθρωπη και απαράδεκτη και ρατσιστική λογική, που οδηγεί οικογένειες και βαριά αναπήρους στην κοινωνική ευθανασία. Εφόσον θέλει να μας απαντήσει για τα ελλείμματα, για να πεις αυτή την κουβέντα στον ελληνικό λαό, αυτό είναι απύθμενο θράσος, διότι θα το έλεγα όταν πρώτα θα νοικοκύρευα το ελληνικό κράτος. Κυβερνάνε επί χρόνια».

«Τόσα χρόνια τους βουλευτές μας είχαν να νομιμοποιούμε το πολιτικό σύστημα, και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Δεκαπέντε άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ και άλλοι 15 στη ΝΔ που κυβερνούσαν εναλλάξ, αυτοί κυβερνούσαν ένα κλειστό κλαμπ εξουσίας», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «να το πούμε αυτό όταν έχουμε περιορίσει τη φοροδιαφυγή και τη φοροκλοπή. Όταν η διεύθυνση ενδοομιλικών συναλλαγών κε Παναγιωτόπουλε και κε Σπυρόπουλε, που έχει την ευθύνη να παρακολουθεί 3.000 ομίλους που φοροαποφεύγουν, την κρατάτε σκοπίμως με έναν υπάλληλο επί 4 χρόνια. Να μας απαντήσουν για τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Να πω για τη λίστα Λαγκάρντ; Να πω και κάτι ακόμα που δεν τολμούν να το λένε γιατί ενοχλούν συγκεκριμένες οικογένειες που τους περισσότερους τους έχουν υιοθετημένους; Έχετε ακούσει για το περίφημο ιντερνετικό στοίχημα; Ξέρετε πόσα δις παίζονται το χρόνος την Ελλάδα; Ξέρετε ότι από το 2004 υπάρχει ο Νόμος 329, και ψηφίστηκε και πέρυσι άλλος ένας νόμος που ποτέ δεν εφαρμόστηκε γιατί υπάρχουν πέντε συγκεκριμένες οικογένειες που έχουν συμφέροντα στο χώρο αυτό; Άμα τα κάνουν αυτά, ο λαός αυτός είναι τόσο φιλότιμος, και οι ανάπηροι θα δεχθούν να πεινάσουν, να πάνε και στον Καιάδα για να σώσουν την Ελλάδα»..

Όπως είπε, «το σύστημα είναι ένα βαθιά διεφθαρμένο και εκτρωματικό σύστημα. Ψηφίσαμε νόμο για την κάρτα αναπηρίας. Γιατί πρέπει να περνά κάποιος από επιτροπή. Γιατί δεν εφαρμόσανε τον ψηφισμένο νόμο για την κάρτα αναπηρίας εδώ και 15 χρόνια;».

Τέλος, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ευρώπη, παρατήρησε πως «θεωρώ ότι η κυβέρνηση ότι είχε να κάνει εις βάρος του ελληνικού λαού τα έκανε και στο διπλάσιο από όσα ζητήθηκαν. Γιατί τα εργασιακά δεν ήταν μέσα στην ατζέντα. Τα απαίτησε με τελεσίγραφο η τρόικα. Γιατί πλέον η χώρα κυβερνιέται με email από την τρόικα. Δεν κυβερνιέται από την κυβέρνηση. Διότι το δέχεται αυτό η κυβέρνηση. Αν δεν το δεχόταν θα λειτουργούσε διαφορετικά. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε πριν 4 μήνες τώρα το θεωρούμε μεγάλη κατάκτηση και κέρδος, ενώ αν δεν αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος, όλα αυτά είναι ασπιρίνες για να γιατρέψουν τον καρκίνο. Και σε λίγο θα έχουμε πάλι τα ίδια. Όταν όλα αυτά συμβαίνουν και δεν υπάρχει μια κυβέρνηση στην Ευρώπη να πει στην Γερμανία ότι αυτό το πρόβλημα που βιώνει η Ευρώπη είναι παράγοντας που ξεκινά από την εσωτερική πολιτική της Γερμανίας. Η Γερμανία στους G20 δέχεται την πιο σκληρή κριτική. Άρα κρατά ψηλά η Γερμανία τον δικό της ανταγωνισμό, και όλοι οι άλλοι είναι μη ανταγωνιστικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: