Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΙΣΜΑΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου ε.έ., η ΑΘΜ, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ.Θεόδωρος Β΄, βρέθηκε στην Ισμαηλία, Έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως, προκειμένου να προστή των εόρτιων λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμή και μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού, Πολιούχου της παρισθμίας πόλεως, στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό (σημ. η εορτή μετεφέρθη λόγω ειδικών συνθηκών). 
Της Πατριαρχικής Λειτουργίας μετείχαν ο οικείος Σεβ.Μητροπολίτης κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ως και οι Θεοφιλ.Επίσκοποι Νιτρίας κ.Νικόδημος, Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου και  Βαβυλώνος κ.Νήφωνας, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Κα?ρου. Προσκυνητές ταξίδεψαν στην Ισμαηλία από το Πορτ Σα?ντ και από τις συνοικίες της Ηλιουπόλεως και της Σούμπρας του Κα?ρου. 
Πηγή χαριτοβρύτου ευλογίας και διηνεκούς αγιασμού για την Έδρα της Μητροπόλεως Λεοντοπόλεως θα αποτελεί το απότμημα του ιερού λειψάνου του τιμωμένου Αγίου Μηνά, το οποίο κατετέθη στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό εντός περικαλλούς λειψανοθήκης, φιλοτεχνηθείσης φροντίδαις και εξόδοις του Σεβ.Μητροπολίτου Κηρύνης κ.Αθανασίου, Εκπροσώπου της ΑΘΜ στη Μόσχα.

(Δελτίο Τύπου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: