Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Γ. Καλαντζής για το Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καβάλας

Την εύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καβάλας, ζητά με παρέμβασή του στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής.
Αυτή τη στιγμή, στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας υπάρχουν τουλάχιστον δύο (2) κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΠΕ 18.35) και Φυσικής Αγωγής (ΠΕ 11). Η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας μετέφερε στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας την πρόθεσή της να προσπαθήσει να καλύψει τα κενά αυτά, ωστόσο με δεδομένο ότι δεν υπάρχει έγγραφη δέσμευση του Υπουργείου, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το Σχολείο να υπολειτουργεί και για τα δύο μαθήματα. Σημειωτέον ότι ο αριθμός των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας έχει αυξηθεί, ενώ δύο από τα εγγραφέντα παιδιά έχουν επιθετικές τάσεις και τάσεις αυτοτραυματισμού και προβλέπεται ιδιαίτερη ατομική παρακολούθηση για αυτά, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τι σημαίνει η καθυστέρηση πλήρωσης των παραπάνω κενών, ειδικά σε ένα τέτοιο Σχολείο.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καβάλας ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ο Γιώργος Καλαντζής δήλωσε σχετικά: «Η τήρηση του νόμου είναι επιβεβλημένη για όλους. Ωστόσο σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όσο η εκπαίδευση των παιδιών μας και ειδικά των παιδιών που χρήζουν ειδικής αγωγής, η πολιτεία καλείται να επιδείξει τα αντανακλαστικά της και να δώσει λύσεις οριστικές και αποτελεσματικές, στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα επιληφθεί άμεσα του προβλήματος που έχει προκύψει στο Σχολείο Ειδικής Αγωγής της Καβάλας και θα δώσει την καλύτερη λύση προς το συμφέρον των μαθητών και των οικογενειών τους».

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: