Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Πού πάει η ΝΔ;

«Καζάνι που βράζει» φαίνεται να είναι ακόμη η Νέα Δημοκρατία, αν και έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την εκλογή νέου προέδρου, που αναμενόταν να ρίξει τους τόνους και όλοι να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τελικά, γιατί τίποτα δεν έγινε όπως ομολογούν τα περισσότερα κομματικά στελέχη.

Σε κεντρικό επίπεδο ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς και το περιβάλλον του προσπαθούν απεγνωσμένα να καταρτίσουν και να εφαρμόσουν μια αντιπολιτευτική γραμμή, όμως φαίνεται αυτό να μην είναι εύκολο. Ειδικά όταν υπάρχει έντονη και η εσωκομματική διαμάχη, με ην Ντόρα Μπακογιάννη σε κάθε ευκαιρία να αφήνει σαφείς αιχμές κατά του προέδρου και να αποστασιοποιείται από αποφάσεις και δράσεις. Από την άλλη πλευρά η σκληρή, για όλους τους πολίτες, καθημερινότητα δεν αφήνει περιθώρια για φιλολογικές συζητήσεις επί διαφόρων πολιτικών πλαισίων, με αποτέλεσμα, πολλές φορές οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας να περνούν στα …ψιλά των δελτίων ειδήσεων.

Και αυτή η αποδιοργάνωση στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται και στο εσωτερικό τη. Μετά από τις εκλογές είχε γίνει ένας πρώτος σχεδιασμός για συνέδριο την άνοιξη, και μέχρι τότε εκλογές σε τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Όμως ούτε αυτό έγινε τελικά, αφού τόσο το συνέδριο, πήγε για το καλοκαίρι, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων δεν φαίνεται ότι θα γίνουν πριν το Μάιο. Και αυτό δείχνει πόσο γρήγορα «ξεφούσκωσε» το όνειρο του νέου προέδρου για ανασύνταξη των δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας.

Η βάση του κόμματος παραμένει χωρισμένη στα δύο, με τους μισούς να στηρίζουν τις επιλογές του προέδρου, κρατώντας μέσα τους την ανησυχία για το τι τελικά μπορεί να γίνει, και οι άλλοι μισοί τονίζουν χαρακτηριστικά ότι «δεν λειτουργεί τίποτα», και να συνεχίζουν να κάνουν λόγο για ένα κόμμα διχασμένο.

Όπως αναφέρει μάλιστα τοπικό στέλεχος του κόμματος «κάποτε, προεκλογικά, μιλούσαν για τομές. Πού είναι αυτές οι τομές; Αυτοί που έκαναν εσωκομματική αντιπολίτευση τώρα είναι στη διοίκηση. Τι θα κάνουν; Ο κόσμος περιμένει, η βάση περιμένει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: