Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ:"Δεν φαντάζομαι ότι αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές"

«Δεν φαντάζομαι ότι αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές. Μπορεί να είναι ρομαντικό. Έτσι πιστεύω. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα.


Όπως εκτίμησε, «το Σάββατο θα υπάρξει μια δυναμική έκφραση της κοινωνίας που δεν αντέχει αυτή την αφόρητη κατάσταση που οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες για πάρα πολλά νοικοκυριά. Αυτός ο συνεχής καταιγισμός περικοπών. Όλα τα παράδοξα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Έχουμε από την μια μεριά περικοπή μέτρων όλων των κοινωνικών ομάδων, από την άλλη μεριά αδυναμία να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή. Και το τρίτο που προκαλεί είναι το κόστος ζωής που ανεβαίνει. Τι γίνεται εδώ; Πού είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού; Που ήταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη Siemens η οποία προσέβαλε κάθε έννοια αθέμιτου ανταγωνισμού; Που είναι η σύγκρουση με τα καρτέλ;».

«Όταν πήγαν οι αστυνομικοί στον υπουργό Οικονομικών τους είπε ότι τώρα θα σας κόψω και το Δεκέμβριο θα σας κόψω και άλλα 200 εκατομμύρια από τα ειδικά μισθολόγια. Τότε να παραιτηθούμε όλοι και να αφήσουμε τον κ. Στουρνάρα να απαξιώνει τον πιο καταξιωμένο πιστωτικό οργανισμό που είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έναν φορέα που φέρει την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και του πιο μικρού παιδιού. Εγώ ειλικρινά να δεχθώ ότι πρέπει να το πουλήσει. Αδερφέ τι πιο λογικό να το πουλήσεις για χρυσάφι, γιατί χρυσάφι είναι. Εσύ το απαξιώνεις για να το πουλήσεις για παλιοσίδερα. Εγώ φταίω να πω ότι πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχουν αφεντικά; Είναι υπερβολή; Όταν έρχονται και ψηφίζουν το Νόμο 4046 και απαλλάσσουν προληπτικά για ποινικές ευθύνες τον κ. Προβόπουλο, τι λόγος υπάρχει; Θα καταστρέψουμε μια ολόκληρη χώρα και κοινωνία για να μας φέρουν τις ΕΟΖ;» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «δεν φαντάζομαι ότι αυτά τα μέτρα θα τα ψηφίσουν οι βουλευτές. Μπορεί να είναι ρομαντικό. Έτσι πιστεύω. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

«Εμείς καταθέσαμε πρόταση για εξεταστική επιτροπή γιατί θεωρούμε ότι ο Έλληνας πρέπει να είναι ενημερωμένος για τα συν και τα πλην μιας πραγματικότητας. Να ξέρει. Ούτε να ζει με μύθους. Όταν έρχεται ο Ρουμελιώτης και λέει, εγώ τους είπα από την πρώτη στιγμή ότι το σχέδιο αυτό δεν προχωρά. Εδώ υπάρχει δόλος. Ή ο Ρουμελιώτης, που ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας, δεν ενημέρωσε και έχει ο ίδιος της ευθύνες, ή ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου το γνώριζαν και δεν αντέδρασαν. Ε αυτά είναι πράγματα που δεν πρέπει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός που ζει ένα μαρτύριο αυτή τη στιγμή; Δεν πρέπει ο λαός να μάθει τα λάθη των πολιτικών του; έφτασε το 2008 ο κ. Καραμανλής να μειώνει το φόρο πολυτελείας για να μπορούν να αγοράσουν οι πλούσιοι», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής..

Δεν υπάρχουν σχόλια: