Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τι πρέπει να προσέχουν οι χορτοφάγοι

Όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο στα λαχανικά, προειδοποιεί η Επαγγελματική Ένωση Ιατρών Παίδων και Εφήβων της Γερμανίας (BVKJ), καθώς διατρέχουν κινδύνους για την υγεία τους.

«Οι έφηβοι που τρέφονται αποκλειστικά χορτοφαγικά πρέπει να επιλέγουν το φαγητό τους με ιδιαίτερη προσοχή» δηλώνει ο εκπρόσωπος της BVKJ, Ούλριχ Φέγκελερ, και υπογραμμίζει ότι η ημερήσια πρόσληψη σιδήρου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο σίδηρος παρέχεται στον οργανισμό από τροφές, όπως είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα παντζάρια, το κάρδαμο, τα ψάρια, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Ο οργανισμός απορροφά τον σίδηρο καλύτερα όταν στο φαγητό περιέχεται και βιταμίνη C (πράσινες πιπεριές, κουνουπίδι, μπρόκολο και χυμός πορτοκαλιού).

Η διατροφή των χορτοφάγων εφήβων θα πρέπει να είναι πλούσια και σε βιταμίνη Β. Έτσι θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση προϊόντα γάλακτος, τυρί, δημητριακά ολικής άλεσης, μανιτάρια, όσπρια, μπρόκολο και σπανάκι. «Οι τακτικές ιατρικές εξετάσεις είναι επιβεβλημένες για τους νεαρούς χορτοφάγους» τόνισε ο Φέγκελερ.
(Πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: