Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου & Στρατιωτικής Ηγεσίας στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

 


Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την οποία παρακολούθησε η Α.Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly) και ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος ΠετρίδηςΠαρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων, Βουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εορτάζουμε σήμερα με μεγάλη λαμπρότητα και μέσα στην αθηναϊκή λιακάδα τη Θρησκευτική μας Εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και βέβαια τη μεγάλη Εθνική μας Εορτή, τιμώντας τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη.

Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα πολύ επικίνδυνων και σύνθετων προκλήσεων, κρίσεις αλλεπάλληλες, κρίσεις που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς.

Μπορούμε όμως να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμα των Αγωνιστών του 1821. Οφείλουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις μαζί με τους συμμάχους μας. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες.

Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται. Είμαστε υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε χώρας. Ας αντλήσουμε λοιπόν, έμπνευση από τους Αγωνιστές του 1821 κι ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι μεγάλες νίκες ήρθαν όταν ήμαστε ενωμένοι, ενώ οι μεγάλες ήττες ήρθαν στην ιστορική μας διαδρομή, όποτε μαλώναμε.

Θα ήθελα επιπλέον, να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί με αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματισμό, ανταπεξέρχονται στην αποστολή τους και παρέχουν Ασφάλεια σε όλο τον Ελληνικό Λαό και παράλληλα να θυμίσω ότι το καθήκον μας να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε για ακόμα μεγαλύτερη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα είναι ικανή, μαζί με τους συμμάχους της, να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα Εθνικά μας Δίκαια.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Ζήτω το Έθνος!

Ευχαριστώ».

Πριν από την παρέλαση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών, και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: