Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

«1920-2020: Εκατό χρόνια αρχαιολογικής έρευνας στην Ξανθή»


Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελληνική Επικράτεια, εκατό χρόνια ελεύθερου βίου κατά τη διάρκεια των οποίων η Θράκη των διαφορετικών καταγωγών, θρησκευτικών αναφορών και πολιτισμικών καταβολών κατόρθωσε να εξελιχθεί και να διαπρέψει στην τέχνη, στις επιστήμες, στο εμπόριο.

Με αφορμή το επετειακό έτος 2020 και μετά την πολύμηνη διακοπή των δράσεων μας λόγω των αναγκαίων μέτρων προστασίας εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, η ΕΦΑ Ξάνθης σας προσκαλεί να ξανασυναντηθούμε την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8:00 μ.μ. σε μία υπαίθρια εκδήλωση στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων.

Η κα Μαρία Χρυσάφη, προϊσταμένη του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Ξάνθης, θα μιλήσει για το ιστορικό πλαίσιο της απελευθέρωσης της Ξάνθης και της ενσωμάτωσής της στον ελλαδικό χώρο και η κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή, προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης, θα μιλήσει για την αρχαιολογική έρευνα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τα εκατό χρόνια του ελεύθερου βίου της.

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε και τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στο πλαίσιο του περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, κρίνεται απαραίτητο για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης να ισχύσουν τα ακόλουθα μέτρα:

• Η κράτηση θέσεων είναι αναγκαία για την παρακολούθηση της εκδήλωσης. Η προσυνεννόηση για την κράτηση των θέσεων θα γίνει στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041, στις ώρες 7:00 – 15:00. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

• Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα είναι μόνο καθήμενοι.

• Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

• Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση, για λόγους μη συγχρωτισμού του κοινού.


Είσοδος ελεύθερη.


Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Κωνσταντίνα Καλλιντζή

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: