Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου

Αγαπητοί μου Αδελφοί και Πατέρες

Μετά από σχετικές εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στο πλαίσιο αποτροπής της εξαπλώσεως του κορονοϊού από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας, παραγγέλλομεν δια την τήρησιν των κάτωθι:

  • Αναστέλλομεν από σήμερα και μέχρι το Πάσχα την λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων και όλων των νεανικών εκκλησιαστικών δράσεων.
  • Διακόπτομεν, ομοίως, την λειτουργία των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής.
  • Τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως για τις επόμενες δύο εβδομάδες (11 έως και 29 Μαρτίου 2020) θα λειτουργήσουν για το κοινό από τις 10:00 έως τις 11:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.
  • Τo συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως θα διανέμεται σε πακέτο γευμάτων σύμφωνα με οδηγίες των υπευθύνων κληρικών της Τράπεζας Αγάπης.
  • Οι Ιερές Ακολουθίες, πού προβλέπονται από το Τυπικόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελούνται κανονικώς σε όλους τους Ενοριακούς και Μοναστηριακούς μας Ιερούς Ναούς
  • Προτρέπουμε τους πιστούς Χριστιανούς να εφαρμόσουν σχολαστικά τα προτεινόμενα μέτρα υγιεινής και προφυλάξεως, πού προτείνουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την αποτροπή μεταδόσεως του κορωνοϊκού ιού. Προτρέπονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, αλλά και όσοι ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα  ή σακχαρώδη διαβήτη  ή καρδιαγγειακά νοσήματα, να αποφεύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικία τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα, να αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους.
  • Υπενθυμίζεται ότι σε καμία περίπτωση η Θεία Κοινωνία δεν είναι βλαπτική. Άπαγε της βλασφημίας!
Διάπυρος προς Κύριον, τον Μέγαν Ιατρόν ψυχών τε και σωμάτων, ευχέτης σας



† Ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια: