Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

1st cultureCrises conference «Πολιτισμός και Tουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης»

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου και απόλυτη επιτυχία, υλοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου το 1ο ημερήσιο συνέδριο των δράσεων cultureCrises με τίτλο: «Πολιτισμός και Τουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης» στη Bissell Library του American College of Thessaloniki.


Η ημερίδα διοργανώθηκε από την επιστημονική ομάδα της HeritageTraining, με την υποστήριξη του American College of Thessaloniki και την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης.


Εξαιρετική ήταν η παρουσία των προσκεκλημένων ομιλητών και των προέδρων στις δύο συνεδρίες. Έγκριτοι ακαδημαϊκοί, καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου του πολιτισμού και του τουρισμού,
πρόεδροι φορέων και υψηλόβαθμοι δημόσιοι λειτουργοί με τις εισηγήσεις τους φώτισαν διαφορετικές πλευρές του ίδιου θέματος, προτείνοντας μέσα από μελέτες περίπτωσης τις δικές τους λύσεις για το μείζον αυτό θέμα.


Η οργανωτική ομάδα της HeritageTraining, θεωρεί ότι επιτεύχθηκαν οι αρχικοί στόχοι που είχαν τεθεί, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις εντυπώσεις των εισηγητών και από το θετικό αντίκτυπο που είχαν οι ομιλίες στο ακροατήριο, η συμμετοχή του οποίου υπήρξε μαζική σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Την ημερίδα παρακολούθησαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, φοιτητές και επαγγελματίες του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και διακεκριμένα μέλη των δύο χώρων.


Το θέμα που πραγματεύτηκε όμως, λόγω της πολύπλευρης και εξέχουσας σημασίας του, είναι ανεξάντλητο. Για το λόγο αυτό, μελλοντικές δράσεις θα δώσουν το βήμα και σε άλλες δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας να αρθρώσουν το δικό τους λόγο, μέσω των επόμενων δράσεων cultureCrises που έχουν προγραμματιστεί ή σχεδιάζονται.


Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και βρείτε υλικό του συνεδρίου στο site:
Culture and Tourism for financial growth and crisis' confrontation

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: