Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Η επιτυχία ήταν μεγάλη για το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου,  που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 21 και 22 Οκτωβρίου στην Ελευθερούπολη. Πλήθος κόσμου «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση παρακολουθώντας τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από το βήμα του Συνεδρίου.
Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος» της Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως, και οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι αργά το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» του Δήμου Παγγαίου, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τα στοιχεία που παρουσιάζονταν.
Το Συνέδριο από τη πρώτη στιγμή φιλοδοξούσε  να  αποτελέσει  σημείο συνάντησης  των  κατοίκων αυτού του τόπου με την ιστορία. Η προσέλευση τόσων εισηγητών, που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, αποδεικνύει ότι το Παγγαίο συνεχίζει να συγκινεί και να παρακινεί. Αποδεικνύει ότι το Παγγαίο είναι σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα.
Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Παγγαίου και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου για την υλική και ηθική στήριξη της όλης προσπάθειας, στην Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για τη συνεχή και χωρίς περιορισμούς υποστήριξή της,  στην Επιστημονική Επιτροπή που με μεράκι και ανιδιοτέλεια ενίσχυσε το όλο εγχείρημα και φυσικά σε όλους όσους εργάστηκαν, συχνά μόνο από αγάπη για τον τόπο μας, για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης και οργανωτικά περίπλοκης συνάντησης όπως ήταν αυτό το συνέδριο.
Ευχαριστούμε τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, αλλά και τους χορηγούς επικοινωνίας,  την «ΕΡΤ3», την «ΕΡΤ Καβάλας», τον «102 FM», τον «9.58 FM», το «ALPHA Radio 88,6», τον «Μελωδία 88,3», και την εφημερίδα «Νέα Εγνατία».

Κυρίως όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου, με αμείωτο ενδιαφέρον, δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση ανάδειξης της τοπικής μας ιστορίας.




 (Δελτίο Τύπου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: