Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Πετυχημένη και φέτος η "Γιορτή Κάστανου" στο Παλαιοχώρι Παγγαίου

Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου στο Παλαιοχώρι για να συμμετέχουν στην "Γιορτή του Κάστανου", που σημείωσε μεγάλη επιτυχία για ακόμη μια χρονιά. Επισκέπτες τόσο από την ευρύτερη περιοχή όσο και από όλη τη βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στο Παλαιοχώρι για να γευτούν αυτό τον νόστιμο καρπό της φύσης του Παγγαίου.

Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παγγαίου.

Η γιορτή ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, από την πλατεία του χωριού και συνεχίστηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Καστανοδάσος Παλαιοχωρίου, όπου μοιράστηκαν, σε όλους τους παρευρισκόμενους, ψητά και βραστά κάστανα αλλά και άφθονο κρασί.

Η "Γιορτή Κάστανου" αποτελεί θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Παγγαίου, μια και φέτος ήταν η 15η χρονιά που διοργανώθηκε, και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στις εκδηλώσεις της διήμερης γιορτής συμμετείχαν με μια πλούσια μουσικοχορευτική παράσταση ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Φιλαρμονική του Καλού Αγρού Δράμας.

Επίσης, η Στέγη Πολιτισμού Φωλιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτοτοπίου Σερρών, ο Όμιλος Χορευτών Βρακοφόρων νομού Καβάλας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Κάριανης «Νέα Γενιά», ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος και ο οικοδεσπότης Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου.



1 σχόλιο:

ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ είπε...

https://www.facebook.com/pages/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CE%BC%CF%86%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7/1604729743100801?fref=ts