Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Η "Φρουτοπία" του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου...

Την «Φρουτοπία», του Ευγένιου Τριβιζά, πλαισιωμένη από το μεράκι, τον αυθορμητισμό και τα παιδικά τους χαμόγελα παρουσίασαν το βράδυ της Δευτέρας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης γιορτής του σχολείου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Στην όμορφη θεατρική παράσταση, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου, και στην οργάνωσή τους βοήθησε όλο το διδακτικό προσωπικό, και συγκεκριμένα οι Στέργιος Κεχαγιάς, Λίτσα Τσαλαρκίδου, Αλεξία Κύρκα, Μάγδα Μόραλη, Κατερίνα Σαραγιώτη, Δημήτρης Βαδόλας, Μαρία Πλέσκα, Βούλα Γαβαλιάτση, Μαρία Ατζέρογλου, Νίκος Στεφάνου και Μαρία Μυλωνίδου.

Οι μικροί μαθητές, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό, ερμηνεύοντας τους ρόλους και κερδίζοντας πολλές φορές το θερμό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε την αυλή του σχολείου.
Η Φρουτοπία είναι μια μακρινή χώρα που συνορεύει στα δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, στα ανατολικά με το Πιπερού και στα βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουριτού. Η ιστορία της Φρουτοπίας είναι γεμάτη με πράξεις αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες.

Τα παλιά τα χρόνια, τα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας ήταν υπόδουλα στους μανάβηδες. Όλα, όμως, άλλαξαν ριζικά, με την ξαφνική και ανεξήγητη εξαφάνιση του Μανόλη του μανάβη. Οι υπόλοιποι μανάβηδες φοβήθηκαν ότι τους περιμένει η ίδια τύχη και εγκατέλειψαν τη χώρα. Μέσα στον πανικό τους ακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι. Τα φρούτα επωφελήθηκαν από την ευκαιρία, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, ψήφισαν τον Αιμίλιο το μήλο για αρχηγό τους, οργάνωσαν στρατό με επικεφαλής τον Φώντα το σκληρό καρύδι και ορκίστηκαν να μην αφήσουν ποτέ πια μανάβη να πατήσει στη Φρουτοπία.

Την εξαφάνιση του Μανόλη του μανάβη κλήθηκαν να ερευνήσουν ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος με τη συνεργάτιδά του Πίκα και ο άσος των μεταμφιέσεων αστυνόμος Κρυψίβουλος με το βοηθό του. Όμως τελικά δεν επρόκειτο για εξαφάνιση μυστήριο, αφού ο Μανόλης ο μανάβης προτίμησε απλά να πάει διακοπές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: