Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Οι λιλιπούτειοι μαθητές έστησαν ένα μπαξέ με ήλιο και φεγγάρι!

Με ένα τρόπο μοναδικό, γεμάτο παιδικό αυθορμητισμό, κέφι, χρώματα και μουσικές τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου γιόρτασαν τον ερχομό του καλοκαιριού, ενθουσιάζοντας παράλληλα τον κόσμο που κατέκλυσε το προαύλιο του Παιδικού Σταθμού, για να απολαύσει μια πραγματικά μαγευτική μουσικοχορευτική παράσταση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και σε αυτή συμμετείχαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου αλλά και του Παιδικού Σταθμού του Παλαιοχωρίου, οι οποίοι με τις οδηγίες των νηπιαγωγών και βρεφονηπιοκόμων Θεοδώρας Χρυσοχόου, Γεωργίας Λάκου και Άντζελας Δερικολέτη, που ακούραστα εργάστηκαν όλη τη χρονιά, παρουσίασαν την όμορφη αυτή παράσταση.

Παιδικά τραγούδια και χορούς παρουσίασαν αρχικά οι λιλιπούτειοι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, που με τον αυθορμητισμό και τα χαμόγελά τους κέρδισαν πολλές φορές το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
Ακολούθησε η όμορφη παράσταση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, που μέσα σε πολύχρωμα σκηνικά που κατασκεύασαν τα παιδιά, αποτέλεσε μια μοναδική γιορτή της φύσης. Λουλούδια που ξυπνούν, ο κήπος, οι μέλισσες, τα δέντρα οι κηπουροί, αγριολούλουδα, ο ήλιος και το φεγγάρι είχαν όλα το δικό τους ρόλο στην μοναδική αυτή γιορτή της φύσης.

Πλαισιωμένη με χορευτικές φιγούρες αλλά και ποιήματα, με τις έξυπνες αντιδράσεις των παιδιών και την άψογη οργάνωση, η παράσταση κέρδισε εκτός από το θερμό χειροκρότημα και τις καρδιές των παρευρισκόμενων που είχαν μια ευκαιρία να ταξιδέψουν με το μυαλό τους, σε ένα κόσμο μαγευτικό, τον κόσμο των παιδιών, που με τα χαμόγελά τους κατόρθωσαν να χαρίσουν σε όλους ένα όμορφο απόγευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: