Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Την ερχόμενη Τετάρτη τα νεότερα για την Αμφίπολη - Όλα έτοιμα για την γεωφυσική διασκόπηση

Πλησιάζει η στιγμή της γεωφυσικής διασκόπησης στον λόφο Καστά με σκοπό να διαπιστωθεί εάν ο λόφος Καστα κρύβει εκπλήξεις, πιθανότατα τάφους, πέραν του ταφικού μνημείου που έφερε στο φως η Κ. Περιστέρη. Παράλληλα οι ανασκαφείς υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες αναζητούν πιθανά ευρήματα στο όρυγμα που για την ώρα αποτελεί μυστήριο. Πάντως νέες ανακοινώσεις πρέπει να αναμένονται την επόμενη Τετάρτη.

Την επόμενη εβδομάδα νέες ανακοινώσεις

Στη φάση επιλογής της επιστημονικής ομάδας και του αντίστοιχου πανεπιστημίου που θα κάνει τη γεωφυσική διασκόπηση στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη, ώστε να εντοπιστεί αν υπάρχουν κι άλλοι τάφοι στον λόφο Καστά βρίσκεται το υπουργείο Πολιτισμού.

Νέες ανακοινώσεις για την πορεία των ανασκαφών και πιθανότητα για τα ευρύματα των αρχαιολόγων στο όρυγμα που αποτελεί για την ώρα «μυστήριο» πρέπει να αναμένονται την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα δοθεί εκ νέου συνέντευξη τύπου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ΥΠΟΟΑ και η διεπιστημονική ομάδα για την ανασκαφή έχουν απευθυνθεί για τον σκοπό αυτόν σε τρία ελληνικά πανεπιστήμια, τα οποία έχουν επιστημονικές ομάδες που ασχολούνται με γεωφυσικές διασκοπήσεις αρχαιολογικών χώρων.

Το πρώτο ΑΕΙ της χώρας που εκδήλωσε ενδιαφέρον ήταν το ΑΠΘ, ενώ παρόμοια προσφορά φέρεται να έχει υπάρξει και από άλλα δύο πανεπιστήμια, ένα εκ των οποίων ήταν το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο έχει επίσης Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής στο τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών.

Τις τελευταίες ημέρας οι ομάδες των πανεπιστημίων αυτών έχουν ξεκινήσει την αυτοψία στον λόφο ώστε  να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

(Πηγή: Amfipoli News)

Δεν υπάρχουν σχόλια: