Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

"Δεν υπάρχουν αλλού ζωγραφικές παραστάσεις στα επιστύλια μακεδονικών τάφων"

Οι ζωγραφιές βρίσκονται σε θέση που θα φέρει εκπλήξεις
Δεν έχει καταλαγιάσει η έκπληξη που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, με την αποκάλυψη του ζωγραφικού διακόσμου στα επιστύλια του δεύτερου θαλάμου του ταφικού μνημείου.
"Δε γνωρίζω να υπάρχουν αλλού ζωγραφικές παραστάσεις στα επιστύλια μακεδονικών τάφων", είπε στην εφημερίδα "Έθνος" ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ακαδημαϊκός, Μιχάλης Τιβέριος.

Κατόπιν, ο καθηγητής πρόσθεσε: "Ίσως να υπάρχει άλλη μία έκπληξη. Αυτός ο τάφος ούτως ή άλλως μας έχει επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις ως τώρα".

Ο ίδιος απέφυγε, ελλείψει στοιχείων, να διατυπώσει άποψη για τη σημασία της αποκάλυψης, καθώς και για το αν οι συγκεκριμένες παραστάσεις μπορούν να ρίξουν φως στην ανασκαφική έρευνα και να απαντήσουν στα ερωτηματικά που συνδέονται με την ταυτότητα του νεκρού.

"Μπορεί να μας πει για τον νεκρό, μπορεί και όχι. Δε γνωρίζουμε προς το παρόν ούτε τι απεικονίζεται στις παραστάσεις αυτές, ούτε ποια θέση είχαν στο μνημείο, όπως, για παράδειγμα, αν ήταν στην εσωτερική ή εξωτερική πλευρά του επιστυλίου", επεσήμανε.

(Πηγή: news.gr, Amfipoli News)

Δεν υπάρχουν σχόλια: