Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση Λ. Αμμανατίδου: Στο σφυρί τα ασημικά της Βορείου Ελλάδας

Δήλωση της Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, υπεύθυνης ΕΕΚΕ Μακεδονίας – Θράκης

Στο σφυρί τ’ ασημικά της Βορείου Ελλάδας

 Μετά τον Αγ. Ιωάννη και το Παλιούρη Χαλκιδικής σειρά στο «σφαγείο» κυβέρνησης και ΤΑΙΠΕΔ παίρνουν τα «φιλέτα» της Ασπροβάλτα του Δήμου Βόλβης, της Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας και της Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού, για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προσφοράς. Τα παραθαλάσσια ακίνητα – φιλέτα συνολικής έκτασης περίπου 600.000τ.μ προορίζονται για δόμηση τουριστικών εγκαταστάσεων (βίλες, παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα κ.α).

Πρόκειται για μία ευρύτερη τεράστια επιχείρηση ξεπουλήματος δημόσιας γης στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία, βασίζεται στο ήδη χρεοκοπημένο και καταστροφικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της Ισπανίας. Εάν επιτύχουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΤΑΙΠΕΔ, θα καταστραφούν σημαντικοί οικονομικοί, περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί πόροι.

Οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας δεν είναι ιθαγενείς και ήδη έχουν αποδείξει μέσα από τους αγώνες τους ότι ούτε πουλάνε ούτε ξεπουλιούνται. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους κατοίκους της Βορείου Ελλάδας και τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει την μετατροπή της χώρας σε αποικία των εταιρειών αναψυχής και real estate.

(Δελτίο Τύπου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: