Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα διόδια επανέρχονται...

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μια φορά σχετικά με το θέμα των διοδίων ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, καλώντας σε επαγρύπνηση. Άλλωστε το θέμα φαίνεται ότι θα επανέλθει αφού και στη συνάντηση πριν μερικές μέρες του αντιπροέδρου της «Εγνατία Οδόας ΑΕ» Γιάννη Τσακλίδη με τη διοίκηση του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ τονίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί και ενημερωτική ημερίδα για το θέμα των διοδίων.

Όπως είπε ο κ. Μποσμπότης, «ζούμε στην ελληνική πραγματικότητα όπου τίποτε δεν είναι σίγουρο και πάντα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Προσπάθησα να το θέσω στα προ ημερησίας σαν θέμα ότι πρέπει να υπάρχει μια επαγρύπνηση για το θέμα των διοδίων. Στο συμβούλιο της 13ης Ιουλίου είχαμε βγάλει το δεύτερο ψήφισμα όπου ξεκαθάριζε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν διόδια ούτε στη Μουσθένη ούτε στο Στρυμόνα. Αυτό το ψήφισμα δεν το είδα ούτε να έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, ούτε να έχει δοθεί στον Τύπο και πιθανόν να μην έχει φτάσει και στους αρμόδιους δηλαδή στο ΔΣ της «Εγνατία Οδός ΑΕ», ή στους βουλευτές ή σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο και είπα να το βγάλουμε πάλι από τη ναφθαλίνη γιατί εκτιμώ ότι πάλι από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν και πάλι κάποιες διαδικασίες εκ μέρους της «Εγνατία Οδός ΑΕ» για τη δημιουργία του σταθμού των διοδίων στην περιοχή μας».

Σχετικά με τη συλλογή υπογραφών, τόνισε ότι «δεν είχε νόημα πια η συλλογή υπογραφών, από τη στιγμή που το θέμα είχε παραπεμφθεί στις καλένδες, απλώς να είμαστε σε επιφυλακή, σε εγρήγορση και ίσως χρειαστεί να αρχίσει κάποια συλλογή υπογραφών, κάποιο διαφημιστικό σποτάκι»



Όπως εκτίμησε, «αν γινόταν ο σταθμός των διοδίων έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο ΤΙΤΑΝ, αυτός ο σταθμός μόνο, θα απέδιδε στην Εγνατία το 42% των εσόδων που αποβλέπει από τα διόδια. Δεν της βγήκε αυτό, ξεκίνησαν το σταθμό στη Νυμφόπετρα, όπου αν και κατασκευάστηκε και οι εξαγγελίες έλεγαν ότι τον Ιούλιο θα λειτουργούσε και αυτός δεν λειτουργεί προς το παρόν», και κατέληξε πως «το τοπίο είναι θολό. Εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει αυτός ο σταθμός αλλά είπαμε, πάντα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: