Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με τις δημοτικές δεξαμενές καυσίμων στη Ν. Πέραμο;

Χωρίς απάντηση από την πλευρά της διοίκησης παρέμεινε το ερώτημα του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Παγγαίου Χρήστου Μποσμπότη, σχετικά με την ασφάλεια και το καθεστώς λειτουργίας των δεξαμενών καυσίμων που υπάρχουν στο οικόπεδο του πρώην συσκευαστηρίων «Πασχάλης». Ο κ. Μποσμπότης έθεσε το θέμα στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ανέφερε πως «το έθεσα χθες στα προ ημερησίας διάταξης ερωτήματα και δεν πήρα καμία απάντηση από τον δήμαρχο», όπως είπε, «οι δεξαμενές υπάρχουν», ενώ τονίζοντας την ενδεχόμενη επικινδυνότητά τους ανέφερε πως «η φωτιά που έπιασε απείχε 300 μέτρα».

Όπως είπε, «γι’ αυτό έθεσα το θέμα, αν είναι νόμιμες αυτές οι δεξαμενές, που κατά τη γνώμη μου και μετά από συζήτηση που έκανα με την Ομοσπονδία των Βενζινοπωλών δεν είναι νόμιμες, αν είναι ασφαλείς οι δεξαμενές, που αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν είναι ασφαλείς, με μια φωτιά δεν ξέρω μήπως γίνει εκεί κάποιο ολοκαύτωμα, και το τρίτο πως γίνεται η διακίνηση των καυσίμων, ποιοι έχουν πρόσβαση, σε τι αυτοκίνητα φορτώνονται, είναι ένα θολό τοπίο και αυτό, το έθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν υπήρξε απάντηση εκ μέρους του δημάρχου».

Όπως παρατήρησε, «οι δεξαμενές λειτουργούσαν από την εποχή που ήταν δήμαρχος ο κ. Χρυσανίδης». «Το θέμα πρέπει να διερευνηθεί. Είναι πολύ επικίνδυνο. Και πρέπει να διερευνηθεί και το κατά πόσο είναι νόμιμο. Και δεν υπάρχουν δεξαμενές του δήμου μόνο στην Νέα Πέραμο, υπάρχει κάπου και στο δήμο Ορφανού», κατέληξε.

Έχουν άδεια λειτουργίας

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης, «οι δεξαμενές υπάρχουν με άδεια λειτουργίας σαν πρατήριο ιδιωτικό, με ότι προβλέπεται. Έχει κανονικότατα άδεια. Είχαμε άδεια λειτουργίας από Διεύθυνση Βιομηχανίας» και σχετικά με την ασφάλειά τους ανέφερε πως «οι δεξαμενές έχουν γύρω γύρω μπετόν και άμμο, και σε απόσταση 20-30 μέτρων η περιοχή είναι αποψιλωμένη».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσανίδη με τις δεξαμενές αυτές «εφοδιάζονταν ο δήμος και μας εξυπηρέτησαν πάρα πολύ. Υπήρχε κυρίως πετρέλαιο. Τώρα δεν ξέρω αν είναι σε αχρηστία ή χρησιμοποιούνται. Τότε το κάθε αυτοκίνητο του Δήμου είχε τη δική του κάρτα και εξυπηρετούνταν άμεσα. Ήταν μια ευκολία, δεν τρέχανε να πάνε στο πρατήριο. Φουλάρανε στην αρχή της ημέρας και έκαναν τη δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: