Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεργασία Επισκόπου Μποτσουάνας Γενναδίου με ευρωβουλευτέςΣτην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Μποτσουάνας βρέθηκε πριν λίγες ημέρες η ευρωβουλευτής Κύπρου Ελένη Θεοχάρους επικεφαλής κλιμακίου ιατρών, προκειμένου να συναντηθεί με παράγοντες της ελληνικής και κυπριακής παροικίας αλλά και με τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και να ξεκινήσει η εφαρμογή ιατρικών και άλλων ανθρωπιστικών Προγραμμάτων από πλευράς της Ε.Ε. και μέσω της Ελληνορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία και αναγνωρίσθηκε επισήμως με σχετικό Διάταγμα από την τοπική Κυβέρνηση.

Η κυρία Θεοχάρους συνοδευόταν καθ’ όλη την τετραήμερη περιοδεία και τις επισκέψεις της στο Καμπερόν, πρωτεύουσα της χώρας και Έδρα της Επισκοπής, από τον ιερέα π. Σέργιο Γιαρέμτσο, Γραμματέα της Ιεράς Επισκοπής.

Συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας της Μποτσουάνας, και συζήτησαν όλες τις παραμέτρους, ώστε η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Ιεράς Επισκοπής, να καταστεί ευεργετική για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη περίθαλψης και οργανωμένης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, αλλά και για την προοπτική δημιουργίας ενός ιατρείου ή μιας κλινικής, η οποία θα λειτουργεί με την ευθύνη της Επισκοπής.

Το ενδιαφέρον εστιάσθηκε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και παράκληση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου και της κας Θεοχάρους, στη συμμετοχή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο ίδρυμα Παιδιών HOSPICE-Holy Cross, το οποίο λειτουργεί η Αγγλικανική Εκκλησία στη Μποτσουάνα.

Ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος της χώρας Σεβασμ. Musonda Mwamba, απηύθυνε θερμή παράκληση στο Θεοφιλέστατο Γεννάδιο να τείνει χείρα βοηθείας για τη συνέχιση της λειτουργίας αυτού του Ιδρύματος. Το συγκεκριμένο ίδρυμα περιθάλπει μελλοθάνατα παιδιά και τους γονείς τους, όλοι ασθενείς του AIDS.

Η κα Θεοχάρους συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Γεωργίας της χώρας και συζήτησαν σχετικά με προγράμματα καλλιέργειας της γης και γεωπονικά προγράμματα που μπορεί να αναπτύξει η Εκκλησία. Εξετάσθηκε η δυνατότητα ακόμη να δημιουργηθεί ένα Σχολείο-Κολλέγιο από την Επισκοπή μέσα από τη στήριξη ομάδας Ευρωβουλευτών της οποίας ηγείται η κα Θεοχάρους. Σημειώνεται ότι η δημιουργία ενός Ελληνοαγγλικού Σχολείου, όπου θα διδάσκονται η ελληνική γλώσσα, ορθόδοξη κατήχηση και ελληνική ιστορία, αποτελεί ένα από τα οράματα της νεοσύστατης Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: