Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επίσημη αναγνώριση για την Επισκοπή Μποτσουάνας



Αναγνωρίστηκε και επίσημα πριν από μερικές μέρες, από την Κυβέρνηση της Μποτσουάνας στην Αφρική η Ελληνορθόδοξη Επισκοπή Μποτσουάνας .

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος έσπευσε να ενημερώσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο Β’, για το χαρμόσυνο και λίαν ελπιδοφόρο γεγονός αυτό, το οποίο ανοίγει πλέον το δρόμο και δημιουργεί τις ευοίωνες προοπτικές εγκαθιδρύσεως και εδραιώσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη σύγχρονη και φιλοπρόοδη αυτή χώρα.

Σημειώνεται ο χρόνος ρεκόρ της Επισήμου Κρατικής Αναγνωρίσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη χώρα αυτή, δεδομένης της καλής λειτουργίας και καταστάσεως των υπηρεσιών και αρχών της μέσα από ένα σύστημα οργανωμένο και υπερσύγχρονο για τα δεδομένα της Αφρικής.

Ο Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον επ. Πρόξενο της Δημοκρατίας της Μποτσουάνας στην Αθήνα Νεκτάριο Πολυχρονίου και προς την ερίτιμο κα Doreen Khama, Νομική Σύμβουλο της Ιεράς Επισκοπής και ανωτάτη Δικαστική Λειτουργό της Μποτσουάνας, «για τις άοκνες και καρποφόρες προσπάθειές τους, οι οποίες συντονισμένες έφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: