Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αυξήθηκαν τα δηλητηριώδη φίδια στο Παγγαίο, ισχυρίζονται κάτοικοι της περιοχής

Αμέτρητα δηλητηριώδη φίδια, κυρίως οχιές, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο όρος Παγγαίο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι του οικισμού της Παλαιοκώμης, του δήμου Αμφίπολης Σερρών. Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε να βρίσκουν φίδια ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών τους.

Πρόσφατα, οχιά τσίμπησε τον κάτοικο του οικισμού Χρήστο Παγώνη, ο οποίος όμως δεν έχασε την ψυχραιμία του. Σκότωσε το φίδι, το τοποθέτησε σ’ ένα μπουκάλι και κατευθύνθηκε στο κέντρο υγείας Ροδολίβους. Από εκεί μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Δράμας, όπου του χορηγήθηκε το κατάλληλο αντίδοτο.

Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως η εμφάνιση τους οφείλεται σε οικολόγους, που άφησαν ελευθέρα φίδια στην περιοχή του Παγγαίου. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Πέτρος Πετρίδης, είναι καθησυχαστικός. Τονίζει πως «δεν παρουσιάστηκε αύξηση δηλητηριωδών φιδιών» και ανέφερε ότι «πάντα η περιοχή είχε αρκετά φίδια, λόγω του πετρώδους εδάφους».

Πάντως, ο δήμαρχος ζήτησε ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν μέτρα προφύλαξης και αντιμετώπισης των φιδιών. Άλλωστε, παραδέχεται πως, «ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, από το μεμονωμένο περιστατικό που συνέβη στο συγχωριανό του». Προειδοποιεί, βέβαια, πως «αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τραγικοποιούμε τα πράγματα».

(Πηγή:www.evdomi.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και που τα βρήκαν οι οικολόγοι τα φίδια; Πολύ θαραλέος πάντως ο τύπος με το φίδι.