Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ο Μέγας Αλέξανδρος και ...τα καγκουρό!!!

Aυστραλιανά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να προβάλουν τον ισχυρισμό ενός ομογενή ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να βρίσκεται στην Αυστραλία!

Παρά το γεγονός ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν στηρίζεται σε κάποιες έρευνες αρχαιολόγων ή σε άλλα ιστορικά στοιχεία και θεωρείται τελείως αβάσιμος και από τους πλέον αδαείς, αυτό δεν εμποδίζει κάποια αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης να τον προβάλουν με έμφαση.

Λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που δόθηκε στο θέμα, οι κάτοικοι του Μπρουμ (όπου αναφέρθηκε ότι βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου) δεν έχουν άλλο θέμα συζήτησης απ' αυτό εδώ και εβδομάδες. Το Μπρουμ είναι μια πανέμορφη τουριστική κωμόπολη στη Δυτική Αυστραλία που βρέχεται από τον Ινδικό ωκεανό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με συνέντευξη του ομογενή Τιμ Τουτουτζή στο κρατικό ραδιόφωνο του ABC, στο Μπρουμ βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Ακολούθησε σειρά δημοσιεύμάτων στον τοπικό τύπο και με το θέμα ασχολήθηκαν κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Πώς το ξέρει ο ομογενής; Του το είπε ένας παλιός του φίλος, επίσης, ομογενής, πριν χρόνια! "Συζητούσαμε για το Μέγα Αλέξανδρο και ο φίλος μου, ο Λου Μπατάλης, μου είπε πως ποτέ δεν θα βρουν τον τάφο του", ανέφερε ο κ. Τουτουτζής στο ABC και συνέχισε: "Ο Λου Μπατάλης μου είπε πως πριν 50 χρόνια κάποιος βρήκε μια σπηλιά στο Μπρουμ και μπήκε μέσα. Εκεί είδε κάποιες γραφές στους βράχους που έμοιαζαν με αρχαία ελληνικά. Το ανέφερε στην κυβέρνηση, η οποία έστειλε ειδικούς που έκαναν έρευνες. Κατέφυγαν, τότε, και σε μέλη της ελληνικής παροικίας για να βρουν κάποιους που ήξεραν ελληνικά. Ο Λου, που γεννήθηκε στην Αίγυπτο και σπούδασε εκεί, ήξερε και αρχαία Ελληνικά. Πήγε, λοιπόν, στη σπηλιά και τα διάβασε. Μεταξύ άλλων υπήρχε και η επιγραφή ``Αλέξανδρος ο Μέγας``. Η κυβέρνηση του είπε τότε να μην πει λέξη".

Αυτά ανέφερε ο κ. Τουτουτζής στο κρατικό ραδιόφωνο, και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν, πλέον, να ψάχνουν για τη σπηλιά όπου υπάρχει ο τάφος.

Ο κ. Μπατάλης είναι υπέργηρος σήμερα και έχει χάσει τη μνήμη του, αλλά ο κ. Τουτουτζής είναι βέβαιος ότι ο φίλος του "κατά 99% είπε την αλήθεια". "Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, σοβαρός, έντιμος", ανέφερε. Πρόσθεσε δε πως δεν είναι απίθανο ο Αλέξανδρος και κάποιοι στρατιώτες του από την Ινδία να ήρθαν με πλοίο στην Αυστραλία. "Μπορεί και να έχασαν τον δρόμο τους", είπε.

(Πηγή:www.evdomi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: