Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Κοντά στην ανακάλυψη του τάφου του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας;

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του τάφου της Κλεοπάτρας. Κάτω από το ναό Ταπόσιρις, που χτίστηκε στα χρόνια της βασιλείας του Πτολεμαίου Β, δυτικά της Αλεξάνδρειας, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ένα περίπλοκο σύστημα στοών, που ελπίζουν ότι θα τους οδηγήσουν στον τάφο των δύο εραστών, του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας, που αυτοκτόνησαν το 30 π.Χ., μετά την ήττα τους στη ναυμαχία του Ακτίου από τον Οκταβιανό.

Οι ανασκαφές στην περιοχή διανύουν ήδη τον τρίτο χρόνο τους, με τη συμμετοχή αρχαιολόγων από την Αίγυπτο και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ομως, στην περιοχή γύρω από το ναό οι ειδικοί ξεκίνησαν να εργάζονται εδώ και μία εβδομάδα.

Ο Ζαχί Χουάς, διευθυντής του Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα πολλά αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν στην ανασκαφή του Μπούργκ Ελ-Αράμπ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 10 μούμιες ευγενών, 22 νομίσματα με τη μορφή της Κλεοπάτρας και ένα κομμάτι προσωπείου με βούλα στο πιγούνι, το οποίο πιστεύει ότι ανήκε στον Αντώνιο.

(Πηγή:www.ana-mpa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: