Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

BioMuse. Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων


Ταξίδευε στο Αιγαίο ο τροφοσυλλέκτης από την Αστυπάλαια; Είχε δυσανεξία στη λακτόζη το κορίτσι που έζησε την εποχή των πρώτων γεωργών-κτηνοτρόφων στα Παλιάμπελα Ροδίτη; Τι κοινό έχουν ένας Σπαρτιάτης κι ένας Τενεάτης με έναν ευγενή από το Αρχοντικό της Πέλλας; Επιβίωσε από τη χειρουργική επέμβαση η γυναίκα με τρυπανισμό από τα Άβδηρα;

Οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων θα έχουν την ευκαιρία να τους συναντήσουν στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και να τους γνωρίσουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «BioMuse. Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων» τα εγκαίνια της οποίας  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 και ώρα 8.00 μ.μ. 

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα» και θα πλαισιωθεί με παρουσίαση των βιογραφιών από την Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ. κα Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου.


(Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης)


Δεν υπάρχουν σχόλια: