Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε προσφυγή στις κάλπες

Δήλωση του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών:

"Ευχαριστώ όλες και όλους όσους έδωσαν αυτή τη συγκινητική πολιτική μάχη. Με αυταπάρνηση, με ειλικρίνεια, με αποφασιστικότητα. Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε μέσα σε μεγάλες δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού. Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε να ορθοποδήσουμε και όταν ανασάναμε, καταθέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ανάκαμψης για τους πολλούς. Δεν κρυφτήκαμε. Είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ότι δυο δρόμοι υπάρχουν. Ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια, με τους πολλούς και για τους πολλούς. Και από την άλλη μεριά, ο δρόμος της επιστροφής στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης, των ολιγαρχών και του ΔΝΤ.

Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιο μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει. Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω. Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι εμπεδώνει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστή στην πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν μου ταιριάζει, δεν το έκανα ποτέ και δε θα το κάνω και τώρα, να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα και στρατηγήματα. Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο. Το δρόμο της ιδιοτέλειας. Ούτε τώρα θα το πράξω. Μένω πιστός στις αρχές μου και στις αρχές της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης. Η αφοσίωση μας στο λαό, δεν είναι τακτική επιλογή. Είναι ηθική υποχρέωση.  Είναι απαράβατος κανόνας. Είναι η ψυχή μας. Είναι η ψυχή μου.
Κανένας από μας δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε, που ανήκει και ποιους εκπροσωπεί. Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση αλλά και τη στήριξη των πολλών σε αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Ήδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε σας. Δεν πρόκειται να αποδράσω, δεν πρόκειται να το βάλω στα πόδια, δεν πρόκειται να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ήμουν εδώ, είμαι εδώ, θα είμαι εδώ. Θα είμαστε εδώ. Θα δώσουμε τη μάχη όπως έχουμε μάθει πάντα να κάνουμε.

Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εκλογών. Για να είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση: επιθυμεί να συνεχίσουμε με ένα σχέδιο για τη στήριξη των πολλών; ή επιθυμεί την επιστροφή στο χθες; Ο λαός υπήρξε πάντα το μοναδικό μας στήριγμα. Απευθύνομαι λοιπόν σε σας: Και ζητώ την καθαρή εντολή σας. Εμείς πορευόμαστε πάντα με το κεφάλι ψηλά. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την απάντηση την έδωσε ο λαός. Τη δώσατε εσείς. Το μέλλον είναι στα χέρια σας".

(Πηγή: www.syriza.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: