Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Πραγματική γιορτή η "Γιορτή Τσίπουρου"

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον παραλιακό πεζόδρομο της Νέας Περάμου προκειμένου να παραβρεθεί στην καθιερωμένη πλέον «Γιορτή Τσίπουρου», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή 5 Νοεμβρίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου.  Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπιο τσίπουρο, κρασί αλλά και πολλά τοπικά προϊόντα και εδέσματα. 


Ο στόχος της εκδήλωσης, που ήταν να προβάλει την ιδιαίτερη σημασία του τσίπουρου, ως ελληνικό προϊόν, με αναφορές στην αναγκαιότητα προτίμησης των εγχώριων και τοπικών προϊόντων, φαίνεται ότι επετεύχθη, αφού πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν τα περίπτερα των παραγωγών, γεύτηκαν και εν τέλει προμηθεύτηκαν διάφορα προϊόντα. 



Το μουσικοχορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης πλαισιώθηκε από την Αδελφότητα Απανταχού Ηρακλειτσιανών, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Ηρακλείτσας «Άγιος Γεώργιος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυλής  «Ο Προφήτης Ηλίας», τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο  «ΤΟ ΠΡΑΒΙ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Περάμου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών και τον Σύλλογο Μυτιληναίων Καβάλας. Ακολούθησε Λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Τα Πέριξ».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης, Γιώργος Παπαφιλίππου και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, Ελένη Μπενή, Όλγα Αμπατζιά, Κοσμάς Κορωνιός, Κώστας Τσάκαλος, Στέργιος Παπαευθυμίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Κώστας Γάκης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παγγαίου Αποστολία Δημητρακούδη, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης, και πλήθος κόσμου.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου θέλει να ευχαριστήσει αρχικά, όλους τους δημότες του Δήμου Παγγαίου αλλά και το σύνολο των πολιτών από την ευρύτερη περιοχή που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά και συμμετείχαν στην εκδήλωση, Ευχαριστεί όλους όσοι δούλεψαν σκληρά για την πραγματοποίηση της «Γιορτής Τσίπουρου», τους εργαζόμενους του Δήμου Παγγαίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, τους αμβυκούχους, τους συμμετέχοντες Συλλόγους, αλλά και όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης, και συγκεκριμένα: PHILIPPOS OLIVES S.A.,  Γ. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ROYAL, ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΎΛΗ ΑΒΕΕ, ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ, ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΓΚΑ, ΜΟΣΧΟΣ ΧΙΩΤΗΣ, REMAX, Πριονίδης Χρήστος, Καΐκια  «Κωνστάντη» Μεταξάς Τάσος, Πρόεδρος των Κατασκηνώσεων Νέας Περάμου, Ζαχαροπλαστείο Elite, Αφοί Καραθανάση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: