Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Αυξάνεται η λίστα της UNESCO με τα τοπία πολιτιστικής κληρονομιάς

Η UNESCO πρόσθεσε στη λίστα της 8 νέα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και πλέον μετρά παραπάνω από 1.000 πολιτιστικά, ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο.

Οι νέες προσθήκες περιλαμβάνουν διάσημα τουριστικά μέρη, όπως την οινοπαραγωγική περιοχή της Γαλλίας, Champagne, μέχρι και το μέρος κυνηγιού της Βόρειας Ζηλανδίας.

Το τοπίο κυνηγιού στη Βόρεια Ζηλανδία της Δανίας, όπου οι βασιλιάδες και επιτελείο τους έκαναν κυνήγι με κυνηγόσκυλα τον Μεσαίωνα. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμα πέτρινες κολώνες και κυνηγετικά καταφύγια.

Ο Βοτανικός Κήπος της Σιγκαπούρης, βρίσκεται στη καρδιά της πόλης, και είναι ιδιαίτερα σημαντικός για έρευνα και τη διατήρηση της χλωρίδας από το 1875. Η πρόσβαση σε αυτόν είναι ελεύθερη μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η Forth Bridge, του ποταμού Forth που φτάνει μέχρι τη Σκωτία, είναι η μεγαλύτερη γέφυρα με «ανοίγματα».

Η ιστορική περιοχή του Baekje, που βρίσκεται στην κεντροδυτική περιοχή της Δημοκρατίας της Κορέας, αποτελείται από οκτώ διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους. Μερικά από τα γνωστά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το φρούριο Gongsanseong και τους βασιλικούς τάφους τις Songsan-ri,αλλά και το βασιλικό παλάτι στην Wanggung-ri.

Οι αποστολές του Σαν Αντόνιο στο Τέξας των ΗΠΑ, χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και περιλαμβάνουν το Alamo, όπου έγινε η περίφημη μάχη μεταξύ του Μεξικού και των εποίκων του Τέξας που πραγματοποιήθηκε το 1800.

Οι Arab-norman Palermo στη Σικελία είναι μια σειρά από εννέα αστικές και θρησκευτικές δομές που χρονολογούνται από το 1100. Το συγκρότημα περιλαμβάνει δύο παλάτια, τρεις εκκλησίες, μια γέφυρα, και μητροπόλεις του Cefalù και Monreale, με εντυπωσιακές επιχρυσωμένες τοιχογραφίες.

Η Αρχαία πόλη της Εφέσου στέκεται ω παράδειγμα μιας ρωμαϊκής πόλης-λιμάνι, όπου υπάρχουν ελληνιστικοί και ρωμαϊκοί οικισμοί, αρχαία ρωμαϊκά μνημεία, όπως το Μεγάλο Θέατρο και κάποια ερείπια του Ναού της Αρτέμιδος (ένα από τα επτά Θαύματα του Κόσμου).

Οι πλαγιές, τα σπίτια και τα κελάρια στην Champagne της Γαλλίας, περιλαμβάνουν ιστορικούς αμπελώνες, οινοποιεία, υπόγειες κάβες, καιτον διάσημο δρόμο Epernay, στην Avenue de Champagne.
(Πηγή: iefimerida.gr, Ανασκαφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: