Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

H «Ζωή Μεθόρια» του Θ. Γρηγοριάδη παρουσιάζεται στην Καβάλα

Η εικοσιπεντάχρονη Ζωή από την Θεσσαλονίκη, πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας, ξεκινάει μια καινούργια ζωή με τον διορισμό της σε ένα μακρινό γυμνάσιο του νομού Έβρου. Αυτό, όμως, που φοβάται περισσότερο μοιάζει να επαναλαμβάνεται σαν κακή φάρσα: οι λιγοστοί άντρες, που εμπλέκονται μαζί της, δεν έχουν καλό τέλος. Τώρα, όμως πρέπει να προστατεύσει τον Καβαλιώτη Γιάννη, που ταξιδεύει κι εκείνος για πρώτη φορά ως καπετάνιος, και την αναζητά με πάθος όποτε πιάνει στεριά.
Στο καινούργιο της περιβάλλον, στη μεθόριο, η Ζωή πρέπει να αναμετρηθεί με την καινούργια της ιδιότητα αλλά και με την ασυμβίβαστη φοιτήτρια της μεταπολίτευσης που εξακολουθεί να έρχεται σε ρήξη με όσους προσπαθούν να την προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα.
Η Ζωή είναι ο χαρακτήρας μια νέας γυναίκας που, πάνω στις αλλαγές της δεκαετίας του ογδόντα, παλεύει να αυτονομηθεί, να διεκδικήσει ένα νέο δραστικό ρόλο και να ξεριζώσει το κακορίζικο που φώλιασε μέσα της και την βυθίζει σε σκοτεινά νερά.
Το μυθιστόρημα, που διατηρεί μια ανεπιτήδευτη αθωότητα  και φρεσκάδα, μέσα από τραγικές και ευτράπελες καταστάσεις, προσπαθεί να καταγράψει  και το καινούργιο πολιτικό τοπίο της χώρας που αλλάζει σημαντικά τη δεκαετία του ογδόντα. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο μουσικές και πάρτι, εικόνες πόλης και επαρχίας, γοητευτικά ταξίδια και προσωπικές αναζητήσεις.

Το μυθιστόρημα θα παρουσιαστεί από τον ίδιο συγγραφέα την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο Public της Καβάλας. Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα, θα μιλήσει για το βιβλίο του και θα συνομιλήσει με το κοινό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το μυθιστόρημα κατά ένα μέρος του διαδραματίζεται στην πόλη της Καβάλας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: