Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Άνθρωποι της νεολιθικής εποχής …ζωντανεύουν τον Λιμναίο Οικισμό στο Δισπηλιό!

Πρόκειται για  ομοιώματα ανθρώπων της νεολιθικής εποχής  κατασκευασμένα από πηλό και σε  φυσικό  μέγεθος,  τα οποία έχουν τοποθετηθεί  μέσα  καλύβες που  βρίσκονται  στον χώρο της αναπαράστασης του οικισμού και  δίνουν  χρώμα αλλά και  ζωντάνια σ΄αυτόν.

«Η  νεολιθική εποχή είναι μια πάρα πολύ σημαντική περίοδος της ανθρωπότητας  μιας και έχει λυθεί το πρόβλημα επιβίωσης μέσω της ανάπτυξης της γεωργίας. Έτσι ο άνθρωπος απελευθερωμένος  από αυτά τα προβλήματα, νιώθει την ανάγκη να ασχοληθεί με το πνεύμα του,  να  φτιάξει τη  ζωή του πιο όμορφη,  να προάγει τον πολιτισμό του, την επικοινωνία με τους άλλους.

Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία  Μακεδνός Α.Ε. του  Δήμου Καστοριάς, που είχε ως σκοπό την προβολή του λιμναίου οικισμού αλλά και την προβολή του πολιτισμού,  δημιούργησε σε συνεργασία  με  τους εξειδικευμένους  επιστήμονες. Καρλότα Πλάσκο Αγκουϊρε και Δημήτρη Τσίπο τα αγάλματα αυτά, προκειμένου ο επισκέπτης να  βιώνει την εποχή εκείνη. Να μπαίνει στο κλίμα της νεολιθικής εποχής μέσα από τη βόλτα του εδώ». Σημειώνει η  ιστορικός-αρχαιολόγος   Σοφία Τσολάκη, η οποία εκτελεί  χρέη ξεναγού στον χώρο της αναπαράστασης.


Διαβάστε περισσότερα στο Έρρωσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: