Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΘ΄ΕΠΚΑ και ΛΑ΄ ΕΠΚΑ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΘ΄ΕΠΚΑ και ΛΑ΄ ΕΠΚΑ




Οι εργαζόμενοι της ΙΘ΄ΕΠΚΑ και της ΛΑ΄ ΕΠΚΑ του ΥΠΠΟΑ, συντασσόμενοι με την ανακοίνωση της Θ΄ ΕΠΚΑ, της ΙΔ΄ ΕΠΚΑ, της ΔΙΠΚΑ και της ΔΒΜΑ , καταγγέλλουμε την πολιτική των απολύσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Καταγγέλλουμε την άνιση και αναξιοκρατική πολιτική της απαξίωσης του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.




Πρόσφατα από επίσημα χείλη, πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται ξαφνικός «θάνατος» ειδικοτήτων και εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ. Σαράντα ΥΕ Εργάτες (40) και εξήντα ΔΕ Σχεδιαστές (60), φύλακες κτηρίων και άλλες μη «συναφείς» ειδικότητες αποφασίστηκε, με συνοπτικές διαδικασίες, να μείνουν χωρίς δουλειά. Και φυσικά δεν είναι οι μοναδικές ειδικότητες που κινδυνεύουν προς κατάργηση τις επόμενες ημέρες.

Τουλάχιστον εκατό συνάδελφοι και συνεργάτες μας, περιμένουν να δουν το όνομά τους στη λίστα της μνημονιακής διαθεσιμότητας – απόλυσης. Μόνο και μόνο γιατί απλά τους «βολεύει» αριθμητικά να τους θυσιάσουν. Εργαζόμενοι που συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες έχουν προσφέρει τον καλύτερο εαυτό τους, έχουν σκάψει κάτω από βροχή και χιόνι, έχουν κουβαλήσει και ταξινομήσει αρχαιότητες σε αποθήκες, καθαρίζουν αρχαιολογικούς χώρους, συχνά βάζοντας από την τσέπη τους βενζίνη και λάδι σε χορτοκοπτικά μηχανήματα, έχουν σχεδιάσει και αποτυπώσει κινητά και ακίνητα μνημεία της πατρίδας μας, χωρίς να λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ σε οδοιπορικά, χωρίς καμία υπερωρία. Αυτή τη στιγμή αποκεφαλίζονται. Ειδικότητες που αποτελούν το στήριγμα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες, τους θεωρούν αναλώσιμους και τους λένε να φύγουν. Εκατό και πλέον άνθρωποι. Γιατί όποιοι ακόμα πιστεύουν σε άδειες υποσχέσεις πολιτικά ιστάμενων κεφαλών ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια, κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Ήδη βγήκε η απόφαση για την επιτροπή μοριοδότησης που θα μας απολύσει όλους.




Ποιος ακόμα στις μέρες μας διαδίδει ότι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι το δυνατό όπλο της χώρας μας; Ποιος ακόμα στις μέρες μας πιστεύει ότι ακόμα και αν είναι ενεργό και αποδοτικό μέλος μιας Υπηρεσίας μπορεί να κοιμάται ασφαλής; Ποιος ακόμα πιστεύει σε μικροπολιτικές υποσχέσεις, υπηρεσιακές ασφαλιστικές δικλείδες, ειδικότητες, πτυχία; Απολύτως κανένας. Σήμερα είμαι ΕΓΩ, αύριο είσαι ΕΣΥ, μεθαύριο είμαστε ΕΜΕΙΣ.

Εμείς όμως είμαστε ήδη. Το σύνολο των εργαζομένων των Υπηρεσιών μας κάθεται μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή και αναμένει με αγωνία να ανασύρει το όνομά του από μία επαίσχυντη λίστα.




Φίλοι συνάδελφοι και συνεργάτες. Σε μια ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή όλων μας, σε μια τελευταία ευκαιρία που έχουμε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ΕΜΕΙΣ, σας καλούμε να συνυπογράψετε την παρούσα ανακοίνωση – καταγγελία, των εργαζομένων της Θ΄ ΕΠΚΑ, της ΙΔ΄ ΕΠΚΑ, της ΔΙΠΚΑ, της ΔΒΜΑ, της ΙΘ΄ΕΠΚΑ και της ΛΑ΄ ΕΠΚΑ.

Μεταφέρετε το μήνυμα αγωνίας στα μέλη της δικής σας Υπηρεσίας. Οι συνάδελφοι που φεύγουν δεν έχουν ακόμα όνομα. Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η λίστα. Μην τους αφήσουμε να αποτελειώσουν την καταστροφή που ήδη έχει ξεκινήσει με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Κανένας δεν περισσεύει, κανένας δεν είναι αναλώσιμος. Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, που δυστυχώς δεν έχουμε φωνή. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Και φωνή έχουμε και δικαιώματα. Δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε, ίσως για τελευταία φορά, εάν είμαστε αληθινοί άνθρωποι, αν είμαστε σκεπτόμενα άτομα, εάν είμαστε άξιοι να συνεχίσουμε το έργο μας.

Η οικογένεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας πρέπει και οφείλει να είναι ενωμένη.




Καλούμε το σύνολο των σωματείων του ΥΠΠΟΑ, καλούμε την Ομοσπονδία εργαζομένων να σταματήσει να συμβιβάζεται. Όχι συμβιβασμοί, όχι λίστες, όχι κατάργηση ειδικοτήτων.




Οι εργαζόμενοι της ΙΘ΄ΕΠΚΑ και της ΛΑ΄ ΕΠΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: