Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Με τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου

Ο Σταυρός του Αγίου Μάρκου, η ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Άρη Μεντίζη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Θωμά Παλαιοχωρίου.

Την ανώτατη τιμητική διάκριση απένειμε εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, ο Επίσκοπος Νειλουπόλεως και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου κ. Γεννάδιος. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και συγχαρητήριο μήνυμα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ακόμη ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Καβάλας και δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου, ο δήμαρχος Παγγαίου Τριαντάφυλλος Κουκούδης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας Παύλος Γεωργόπουλος, ο αντινομάρχης Γιάννης Πασχαλίδης, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, Αρχέλαος Γρανάς και Κώστας Παπακοσμάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Γεννάδιος απευθυνόμενος στον κ. Μεντίζη σημείωσε: «Η των Αλεξανδρέων παλαίφατος, αποστολική και δευτερόθρονη Εκκλησία, σας τιμά σήμερον, δια των ταπεινών χειρών μου, με την ανωτάτη τιμητικήν διάκρισιν της, τον χρυσό Σταυρό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, του ιδρυτού της κατ’ Αίγυπτον Εκκλησίας. Η διάκριση αυτή σας απονέμεται από την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.. Θεόδωρον Β’ εις αναγνώρισιν του δημοσιογραφικού και κοινωνικού έργου σας, και εις ευλογίας των ενασχολήσεων, του οίκου και της εν γένει ζωής σας. Η σήμερον προσγενόμενη σε σας εις εσάς τιμή, σας δημιουργεί όμως και ορισμένες υποχρεώσεις έναντι του πατριαρχείου μας. Και οι υποχρεώσεις αυτές συνίστανται εις την στήριξην σας για το έργο που ο Αλεξανδρινός Θρόνος επιτελεί, όχι μόνο στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξανδρείας και στην φιλόξενη χώρα της Αιγύπτου, αλλά και σε ολόκληρη την Αφρική, την μαύρη ήπειρο του μέλλοντος, κατά την προσφιλή διατύπωση του Προσκυνητού μας Πατρός και Ποιμενάρχου, του Πατριάρχου μας».


Από την πλευρά του ο Άρης Μεντίζης σημείωσε πως «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ προκειμένου να λάβω τον Σταυρό του Αγίου Μάρκου, ως δείγμα ορατό της Αποστολικής και Πατριαρχικής Ευλογίας. Θεωρώ χρέος τιμής να ευχαριστήσω τον προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και να βεβαιώσω Αυτόν ότι θα είμαι πάντα στο πλευρό του Παλαιφάτου Πατριαρχείου, αυτού του πνευματικού φάρου που φωτίζει και διακονεί τις διψασμένες ψυχές της αφρικανικής ηπείρου». Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, κ. Χρυσόστομο, και τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Γεννάδιο, για την στήριξη και την ευλογία που του παρέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: