Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρουσίαζει την ..."Κλοπή της Ιστορίας"

"Κλοπή της Ιστορίας" ονομάζεται η έκθεση πολυμέσων για την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων και τις επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας στην κοινωνία και τον πολιτισμό, η οποία παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Φεβρουαρίου. Την έκθεση οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΠΙ) με τη συνδρομή της προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κατερίνας Μπατζελή.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Yehudi Menuhin, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2009. Είναι παραγωγή της Anemon Productions και έχει εμπλουτιστεί με τη φροντίδα του ΕΙΠ με αντίγραφα αρχαιοτήτων που επεστράφησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται οτι η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάστηκε, ήδη στην Τεργέστη, τη Λισαβόνα και στο Δουβλίνο.

Στα εγκαίνια της έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μιλήσουν: η Κατερίνα Μπατζελή (πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας), ο Ζεράρ Ονεστά, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Οντίλ Κουιντίν, γενική διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της επιτροπής για θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, πολιτισμού & νεολαίας και ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει προβολή σύντομης ταινίας που παρουσιάζει την έκθεση, ομιλία από τον καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας - μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Βασίλη Λαμπρινουδάκη και ομιλία από τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή.

1 σχόλιο:

Γιώργος Καρατσιουμπάνης είπε...

πολύ όμορφη έκθεση και ωραία παρουσίαση..