Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ν. ΜΑΡΙΑΣ:«Θα έρθουν δύσκολες μέρες για το λαό»

«Αφού θα δημιουργήσει πανικό ότι δεν έχει να πληρώσει συντάξεις κλπ, θα εκβιάσει και θα πιέσει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να πουλήσουν στο 1/3 της αξίας τους τα ομόλογα», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχολιάζοντας το νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που προωθεί εκβιαστικά η κυβέρνηση.


Όπως είπε, «ναι είναι μια καινούργια μέρα. Γίνεται νέο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων. Μέσα στην απόφαση του Eurogroup, προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα μέτρα, και να προχωρήσει και το ΔΝΤ, υπάρχει μια προϋπόθεση, ότι θα γίνει και θα τελειώσει μέχρι 13 Δεκεμβρίου, με επιτυχία η επαναγορά του χρέους. Η κυβέρνηση στοχεύει να βρει περίπου 60 δις ευρώ σε ομόλογα και να κάνει πρόταση αγοράς. Αποκάλυψε ότι στοχεύει και στις τράπεζες, και στα ασφαλιστικά ταμεία και στους μικροομολογιούχους. Να θυμίσουμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν 25 δις ευρώ σε ομόλογα, έγινε το κούρεμα με το PSI και περίπου έμειναν 14 δις ευρώ. Αυτά τα 14 δις σε ομόλογα ξεκινούν να λήγουν από το 2023 μέχρι το 2043. έρχεται τώρα η κυβέρνηση και λέει ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτά τα ομόλογα, αλλά περίπου στο 33%. Και βέβαια, είτε με το καλό είτε με το άγριο, επειδή πρέπει να συμπληρωθεί το ποσό που θέλει η κυβέρνηση αλλιώς δεν θα προχωρήσει, και αφού θα δημιουργήσει πανικό ότι δεν έχει να πληρώσει συντάξεις κλπ, θα εκβιάσει και θα πιέσει τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να πουλήσουν στο 1/3 της αξίας τους τα ομόλογα αυτά. Οπότε θα γίνει λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων».

«Αυτό είναι μέσα στο σχέδιο. Επεξεργάζονται όλες τις λεπτομέρειες στις Βρυξέλες. Είχαμε επαφές για να επιβεβαιώσουμε το τι γίνεται. Φαίνεται ότι πάνε προς τα εκεί. Και θα παίξουν και ένα παιχνίδι με τις τράπεζες που πρέπει να μελετήσουμε και θα το αποκαλύψουμε τις επόμενες μέρες. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη και τον συνταξιούχο κυρίως», παρατήρησε και σχολίασε πως «αυτοί το διατυμπάνισαν εδώ και δύο μήνες, οπότε οι κερδοσκόποι αγόρασαν από 18 σεντς που είχε το ομόλογο, το έχουν φτάσει σε 28-30, και θα κερδίσουν οι κερδοσκόποι και θα χάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Το δεύτερο σημείο που επισήμανε ο κ. Μαριάς έχει να κάνει με «τις θριαμβολογίες του κ. Σαμαρά». «Είπε ότι θα γλιτώσουμε ένα τεράστιο ποσό σε τόκους. Για το 2013 στον προϋπολογισμό προβλέπεται ότι θα πληρώσουμε 10 δις σε τόκους. Αυτό δεν ξέραμε ότι θα έρθει το Eurogroup. Τώρα δεν θα πληρώσουμε 10 δις, θα πληρώσουμε λιγότερο. Αυτή η διαφορά τι θα γίνει; Θα την επιστρέψει σε αύξηση μισθών και συντάξεων; Ήδη απάντησαν ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε στην πληρωμή του χρέους, δηλαδή πάλι στους δανειστές. Δεν υπάρχει κοινωνικό μέρισμα. Δεν έχει πετύχει τίποτα με τις υποτιθέμενες μεγάλες αποφάσεις για τον συνταξιούχο», παρατήρησε.

Παράλληλα σημείωσε πως «από όλα αυτά τα 34,4 δις που θα έρθουν, το πολύ 1,9 δις να πάει σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου. Εγώ πιστεύω ότι θα πάνε και λιγότερα. Άρα ποια είναι η υποτιθέμενη τρομακτική παρέμβαση και ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας; Αυτή είναι η υποτιθέμενη τεράστια επιτυχία του κ. Σαμαρά. Πρέπει να το εξηγήσουμε».

«Θα έρθουν δύσκολες μέρες για το λαό»

«Εμείς σαν πολιτικό κόμμα δεν βάζουμε το στόχο αν μέχρι το Μάρτιο πάει αυτή η διαδικασία. Εμείς θέλουμε να ανατραπεί αυτή η πολιτική και αύριο. Προσπαθούμε, παλεύουμε οργανωνόμαστε, αλλά είμαστε αρκετά πίσω. Δεν έχουμε και λεφτά, γιατί εμείς δεν πήραμε καμία χρηματοδότηση, ούτε δάνεια, ούτε τίποτα, και τώρα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη οικονομική εξόρμηση αν θέλουμε να σταθούμε», παρατήρησε ο κ. Μαριάς.
Όπως είπε, «θα έρθουν δύσκολες ημέρες για τον ελληνικό λαό και θα εξαρτηθεί από το τι κινήσεις θα γίνουν από πλευράς του λαϊκού παράγοντα και από πλευράς κομμάτων. Εγώ βλέποντας τους τρεις αρχηγούς να πηγαίνουν στο Μαξίμου, σκέφτηκα γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει μια συνάντηση του κ. Καμμένου με τον κ. Τσίπρα. Η συνάντηση αυτή θα είχε την έννοια της διερεύνησης πλέον ενός νέου τοπίου. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι ταυτίζονται τα κόμματα, αλλά πλέον πρέπει να συγκροτήσουμε αυτό το αντιμνημονιακό μέτωπο του δημοκρατικού τόξου».

«Εμείς έχουμε μια θέση που λέει ότι πρέπει να γίνει αντιμνημονιακό μέτωπο. Η πρόταση έχει γίνει δημοσίως από την πλευρά μας στη Βουλή. Απευθύνθηκε στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Μας απήντησε αμέσως το ΚΚΕ με τον κ. Παφίλη και είπαν ότι δεν συμφωνούν, δεν θέλουν, και από εκεί και πέρα εμείς αναμένουμε να δούμε. Τα πράγματα είναι απλά. Για παράδειγμα, στην Καβάλα υπάρχουν προβλήματα. Θα υπάρξει μια τοπική συνεργασία για κοινή δράση; Αν δεν ξεκινήσουμε σε τοπικές ενδιάμεσες διαδικασίες, οι άλλοι ενωμένοι θα κερδίζουν πάντα», τόνισε.

Κλείνοντας σημείωσε πως «τώρα πρέπει να μοιράσουμε δουλειά και να δούμε αν ο Σαμαράς θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις, γιατί οι πληροφορίες μας ήταν ότι έχουν τάξει ότι τους περισσότερους βουλευτές θα τους κάνουν υπουργούς. Τώρα θα αρχίσει η φασαρία γιατί θα καταλάβουν οι περισσότεροι ότι δεν θα γίνουν υπουργοί. Οπότε θα τους δείτε να αραιώνουν και από τα πάνελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: