Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Θα ακολουθήσουν τον Λοβέρδο;

Τα ονόματα του Μιχάλη Τιμοσίδη και του Χρήστου Αηδόνη «κυκλοφορούν» στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, ως εν δυνάμει αποχωρούντες από το ΠΑΣΟΚ ώστε να συμπορευτούν με την Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατική Συμμαχία (ΡΙΚΣΣΥ) του Ανδρέα Λοβέρδου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το ΠΑΣΟΚ, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία των διαγραφών και διαρροών, προσπαθεί εναγωνίως να περιορίσει τις απώλειες που μπορεί να έχει προς την κίνηση του Α. Λοβέρδου. Μάλιστα, το πρώτο όνομα που φιγουράρει στα ρεπορτάζ των εφημερίδων είναι αυτό του πρώην υφυπουργού Χρήστου Αηδόνη, μια και είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ήδη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δώσει σχετική εντολή προς τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μανιάτη και τον βουλευτή Κυκλάδων Τάκη Ρήγα να διερευνήσουν ποιοι από τους βουλευτές του κόμματος προτίθενται να ακολουθήσει τον επικεφαλής της ΡΙΚΣΣΥ. Από την άλλη πλευρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να απαντήσει με κινήσεις για την κυβέρνηση και με πολιτικές πρωτοβουλίες, αλλά και με την επίσπευση των διαδικασιών του Συνεδρίου.

Μπορεί τα αποτελέσματα της έρευνας να κατέληγαν μόνο στο όνομα του βουλευτή της Δράμας, ωστόσο άλλες πηγές που επικαλούνται κάνουν λόγο για έναν ακόμη βουλευτή από επαρχιακό νομό. Βέβαια, ωστόσο, θεωρούνται τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών, όπως ο Μιχάλης Τιμοσίδης και η Αθηνά Δρέττα.

Αν και τελικά δεν είναι σίγουρο αν ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κατορθώσει να μετατρέψει τη ΡΙΚΣΣΥ σε κόμμα, και αν μόνο θέλει να βγει «εκτός κάδρου» των δυνάμεων που συγκυβερνούν, έτσι ώστε να υπάρχει παρακαταθήκη με την κίνησή του για τις μετέπειτα εξελίξεις, ωστόσο δεδομένο είναι πως το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που συνεχίζει να φυλλορροεί. Και αυτό που φοβούνται κυρίως είναι οι λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στο κομμάτι της κοινοβουλευτικής δύναμης, αφού ο αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνεχώς μειώνεται, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο πια για κυβερνητικούς «τσαμπουκάδες», αφού ο κίνδυνος ενδεχόμενης καταψήφισης οποιουδήποτε νομοσχεδίου είναι ξεκάθαρα ορατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: