Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος επίτιμος Δημότης Παγγαίου

Μετά τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Ελευθερίου ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου στον καθεδρικό Ιερό ναό της Ελευθερούπολης ακολούθησε μικρά δεξίωσις στο γραφείο του εντιμοτάτου Δημάρχου Ελευθερουπόλεως κ. Φιλίππου Αναστασιάδη προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου.
Εν συνεχεία, όλοι μαζί μετέβησαν στην αίθουσα «Φρίξος Παπαχρηστίδης’» του Δήμου Παγγαίου για την επίσημη αναγόρευση του Μακαριωτάτου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Παγγαίου.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκαμε η κ. Αποστολία Δημητρακούδη, Δικηγόρος – Δημοτική Σύμβουλος Παγγαίου, αναφερόμενη στην κοινωνική προσφορά του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, με λόγια που συγκίνησαν τόσο το ακροατήριο όσο και τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, παραδίδοντας τον τίτλο του επίτιμου Δημότη στον Αρχιεπίσκοπο τον χαρακτήρισε «άνθρωπο των έργων και όχι των λόγων, που υλοποιεί ένα τεράστιο εκκλησιαστικό και ανθρωπιστικό έργο, προκειμένου να στηρίξει όλους τους έχοντες ανάγκη, σε μια εποχή δύσκολη, στην οποία ο λαός μας έχει ανάγκη από στηρίγματα».
Εκεί, σε μια συγκινητική εκδήλωση τιμής προς τον Μακαριώτατο με την καλλιτεχνική παρουσία του τοπικού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Το Πράβι», ο Μακαριώτατος δέχθηκε με χαρά την τιμή της αναγορεύσεως του ως επιτίμου δημότου ευχαριστώντας γιαυτό τον Εντιμότατο κ. Δήμαρχο καθώς και όλους τους τοπικούς άρχοντες της πόλεως.
Με παρατεταμένα χειροκροτήματα ο ευλαβής λαός μας που είχε κατακλύσει ασφυκτικά το αμφιθέατρο της πόλεως, επιβεβαίωσε την αγάπη του και την τιμή του στο Πρόσωπο του πράου και μειλίχιου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του οποίου το πέρασμα από την Ελευθερούπολη καταγράφηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίον της τοπικής μας ιστορίας.

(Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως)















Δεν υπάρχουν σχόλια: