Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Εσπερινός Αγίου Ελευθερίου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου

Κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Σεπτόν Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκε χθες 14 Δεκεμβρίου και περί ώρα 6 μ.μ. στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίου Ελευθερίου, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον τον Β΄.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κατέφθασε με την συνοδεία του στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού όπου έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους από τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως καθώς και τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές του τόπου. Με αισθήματα ενθουσιασμού, ο ευλαβής λαός της τοπικής μας Εκκλησίας, κατέκλυσε τον χώρο του Ναού ώστε να δεχθεί την ευλογία του Σεπτού Προκαθημένου.
Ο Μακαριώτατος, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό συγχοροστατούντων του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μποτσουάνας κ. Γενναδίου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στον οποίον συμμετείχαν στο σύνολο τους οι ευλαβείς Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.
Στο τέλος της πανηγυρικής ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, συγκινημένος απευθύνθηκε προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, διερμηνεύοντας όπως τόνισε τα αισθήματα κλήρου και λαού για την επίσκεψη του Υψηλού Επισκέπτου, στην ιστορική Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως. Μάλιστα ιδιαίτερα στάθηκε στην σχέση του Μακαριωτάτου με την Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως η οποία προσμετρά πολλά χρόνια όταν ο ίδιος ήταν ακόμα Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως ο αείμνηστος Ευδόκιμος.
Στην αντιφώνηση Του, ο Μακαριώτατος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πρόσκληση του να επισκεφθεί την Ελευθερούπολη, αναφέρθηκε συγκινημένος στην εποχή εκείνη όταν επισκεπτόταν την Μητρόπολη, τονίζοντας την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας που την εποχή αυτή είναι και μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας την σύνεση και την σοφία με την οποία ο Επίσκοπος μας εργάζεται για το καλό της Εκκλησίας. Εγκωμίασε δε, την ευσέβεια και την αγάπη του λαού μας, ο οποίος συνδράμει την Εκκλησία του με τρόπο αξιοθαύμαστο, σε εποχές δύσκολες όπου δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Χαρακτήρισε την Εκκλησία ως Μάνα του Ελληνικού λαού που στέκει με συμπόνια απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και στις ανθρώπινες δυσκολίες, τονίζοντας την επιβαλλομένη ενότητα η οποία είναι απαραίτητη ώστε να ξεπεράσουμε όπως είπε, αυτήν την περίοδο της κρίσης.
Στο τέλος της Ιεράς ακολουθίας ο Μακαριώτατος ευλόγησε τα πλήθη του λαού που είχαν κατακλύσει τον Καθεδρικό Ναό.
(Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως)






Δεν υπάρχουν σχόλια: