Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Στην Ιερά Μητρόπολη μας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί στην Ελευθερούπολη συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, όπου τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος, και όλοι συνεργάτες, κληρικοί και λαϊκοί, της Μητροπόλεως.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος αφού προσκύνησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κυρού Ευδοκίμου και αμέσως μετά επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν στη Μονή ο Πνευματικός της και οι μοναχές με επικεφαλής την καθηγουμένη Λυδία μοναχή. Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως για την πρόσκληση, αλλά και για την θερμή υποδοχή αναφέρθηκε στην σημασία των μοναστηριών λέγοντας πως «πάντοτε ήταν οι πνεύμονες της Εκκλησίας και δυνάμωναν το Σώμα Της. Συνεχίζουν και σήμερα να έχουν αυτό τον σπουδαίο ρόλο και δυναμώνουν τους πιστούς, τους προσκυνητές, το Σώμα της Εκκλησίας».
Εν συνεχεία μετέβησαν στην τράπεζα της μονής όπου και γευμάτισε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Σεβασμιώτατο και τη συνοδεία του.
(Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως)



Δεν υπάρχουν σχόλια: