Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η εορτή του Πυροβολικού στο στρατόπεδο Λοχαγού «ΑΜΒΡΑΖΗ» Ελευθερούπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα, στο στρατόπεδο «Αμβράζη» στην Ελευθερούπολη, όπου εδρεύει η 193 ΜΠΕΠ (MLRS).

Το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία επί τη εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικο, τιμώντας τη μνήμη της, αλλά και αποτίοντας και φόρο τιμής στους νεκρούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για τη δόξα και το μεγαλείο της πατρίδας μας.
Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως. 
Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ από το διοικητή της 193 ΜΠΕΠ (MLRS), Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Δημητρίου Καβούρη, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωση του Πυροβολικού αλλά και στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «η Αγία Βαρβάρα καθιερώθηκε ως προστάτιδα του Πυροβολικού μας το 1829 μετά την δημιουργία του πρώτου τάγματος Πυροβολητών από τον Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι και σήμερα το Πυροβολικό ακολούθησε μια ένδοξη πορεία συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους και κατακτώντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στην συνείδηση όλων των Ελλήνων».

(Πηγή: www.imelef.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: