Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:"Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την κατάσταση που ζούμε"

«Χθες Έλληνες βουλευτές με χαρά και με καμάρι πήγαμε και είπαμε ότι παραιτούμαστε του δικαιώματος που μας εξασφάλιζε τα στοιχειώδη, τα ελάχιστα, το να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας ότι πολυτιμότερο μπορεί να έχει απομείνει σε μια χώρα με στοιχειώδη κυριαρχία», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και την κύρωση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που περιλαμβάνει και την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας.


«Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την κατάσταση που ζούμε. Οφείλω να σας πω ότι νιώθω ότι τα έχω χαμένα. Γιατί από τη μια έβλεπα το πάθος των γενίτσαρων, εκείνων που από την ιστορία τους γνωρίζαμε, εκτός από πίστη άλλαζαν και DNA, άλλαζαν και εθνικότητα. Και έμειναν στην ιστορία ως γενίτσαροι. Ήταν πιο σκληροί ακόμα και από τους κατακτητές. Το ίδιο έγινε και με την γερμανική κατοχή. Έλληνες ήταν εκείνοι που φόραγαν κουκούλα και έδειχναν ποιος θα πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Όλα αυτά έχουν σχέση σήμερα με το πάθος που διακρίνεται στους ομιλητές που με χαρά και με καμάρι προσέρχονται για να πουν ότι ναι, αν δεν έχω να σου δώσω αυτά που σου χρωστάω, υπογράφω να έρθεις να πάρεις τα οστά του πατέρα μου, το εικονοστάσι, ότι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει κανείς στη ζωή του, τον πλούτο που επειδή ήταν ανεκτίμητος υπήρξαν διεθνής συμφωνίες», παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «χθες Έλληνες βουλευτές με χαρά και με καμάρι πήγαμε και είπαμε ότι παραιτούμαστε του δικαιώματος που μας εξασφάλιζε τα στοιχειώδη, τα ελάχιστα, το να κρατήσουμε στην αγκαλιά μας ότι πολυτιμότερο μπορεί να έχει απομείνει σε μια χώρα με στοιχειώδη κυριαρχία. Αν αυτό δεν λέγεται παράδοση άνευ όρων, δεν μπορώ να καταλάβω τι λέγεται. Σημαίνει ότι αν η χώρα δεν μπορέσει να δώσει τη δόση που χρωστάει, θα πάει ο δανειστής σε ένα δικαστήριο του Λουξεμβούργου, και θα κατάσχει ότι θέλει».

Παρατήρησε δε ότι «εγώ δεν το χάνω το θάρρος μου, όσο λίγοι και να φαίνεται ότι έχουμε μείνει. Δεν είμαστε λίγοι. Ένα πρωί ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει, και δεν θα τους τιμωρήσει απλώς, αλλά θα τους ρίξει στην καταφρόνηση. Οι συνάδελφοί μου οι βουλευτές ας το έχουν κατά νου ότι τα παιδιά τους κάποια στιγμή αντί να καμαρώνουν θα ντρέπονται γιατί θα έρθει η ώρα που η καταφορά του λαού θα είναι τέτοια, γιατί ο λαός αυτός έφτασε στο ανάθεμα μέχρι και στον Βενιζέλο. Γιατί αυτοί νομίζουν ότι επειδή υπάρχουν τα ΜΜΕ που πανίσχυρα βάζουν φωτοστέφανα στους λακέδες, νομίζουν ότι έτσι θα καταγραφούν εν τέλει τα ονόματά τους. Δεν θα είναι όμως αυτό. Όλες οι πατριωτικές δυνάμεις, σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν, όλους εμάς που δείξαμε μια δειλία και μια σπουδή και μια επιπολαιότητα που έφερε τέτοιες εθνικές βλάβες δεν θα την βγάλουμε καθαρή».

«Χάρηκα που πήγε εκεί και δεν είπε αμαρτήσαμε και ζητούμε το έλεός σας»

Για τη συνάντηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ο κ. Νικολόπουλος παρατήρησε πως «έλεγα ότι όσο απαξιώνεται τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε να είστε ακόμα πιο ανήσυχοι, γιατί οι λαϊκές δυνάμεις που διαφωνούν με όλη αυτή την κατάσταση δεν τους δίνετε διέξοδο αλλά τους ωθείτε τότε να πάνε στα άκρα, τότε να πάνε σε πραγματικές αντισυστημικές καταστάσεις που θα σας πολεμήσουν κανονικά, όχι με νεροπίστολα και αηδίες. Γίνεται μια προσπάθεια να απαξιωθεί οτιδήποτε διαφορετικό. Είτε να γραφικοποιηθεί ή να ειπωθεί ότι έγινε τώρα και αυτός Μερκελιστής».

«Εγώ θέλω να δω τι έγραψε τελικά ο ξένος τύπος. Τι είπε, τι έμεινε. «Δάγκωσε γρανίτη ο Σόιμπλε». Εγώ από παιδί ήμουν παιδί της γαλάζιας γενιάς. Αυτά δεν τα λέω για να υπερασπιστώ τον κ. Τσίπρα, αλλά τα λέω για να υπερασπιστώ την κοινοβουλευτική δημοκρατία που θέλει εναλλαγές κομμάτων και θέλει αυτά τα κόμματα να είναι φορείς διαφορετικής προτάσεως και αντιλήψεως, με την οποία μπορεί και να διαφωνώ. Μπορεί να διαφωνώ σε πολλά με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χάρηκα που πήγε εκεί και δεν είπε «αμαρτήσαμε και ζητούμε το έλεός σας», πήγε και είπε, «κοιτάξτε, δεν βγαίνει αυτή η συνταγή. Δεν βγαίνουν τα λεφτά σας. Δεν θα πάρετε ούτε εσείς τα λεφτά σας πίσω. Και πάντως ήρθα να σας πω ότι είμαι και δανειστής σας, ότι μας χρωστάτε». Και έβαλε το γερμανικό κατοχικό δάνειο. Γιατί δεν το βάζαμε όλοι μαζί; Γιατί δεν μπαίνει στο τραπέζι; Έχω κάνει 25 ερωτήσεις στη Βουλή και λέω γιατί εμείς δεν προβάλουμε αυτή την αξίωση. Χθες διάβασα στα ξένα μέσα ότι ο κ. Τσίπρας είπε ότι «μας χρωστάτε». Εμένα με ικανοποίησε. Εγώ καταλαβαίνω και τη σκοπιμότητα. Νομίζω ότι αν είχα τη δυνατότητα να του μιλήσω, θα έλεγα ότι από κουστουμάτους κυρίους έχει πολλούς το σύστημα για να κάνει πρωθυπουργούς».

«Ας ελπίσουμε αύριο που έχουμε την παραπομπή να μην ζήσουμε κανένα άλλο γκαζάκι»

Σχετικά με το θέμα των παραπομπών που θα έρθει στη Βουλή, ο κ. Νικολόπουλος παρατήρησε πως «ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι κύριοι που θα αποφασίσουν σήμερα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο θα βάλουν κάλπη και κόμμα, οπότε και θα τους μπλοκάρουν όλους και θα βάλουν τους νεοδημοκράτες να αθωώσουν τον Παπανδρέου κλπ. Νομίζουν ότι χθες πέρασε και δεν άφησε τίποτα στο λαό. Αν νομίζουν θα βάλουν και αύριο μια στημένη διαδικασία που ο λαός θα καταλαβαίνει και θα νομίζουν ότι ξεγέλασαν και πάλι τον λαό. Θα έχουν κάνει τραγικό λάθος, το ξαναλέω, γιατί η σταγόνα θα είναι που θα ξεχειλίσει το ποτήρι και δεν θα το καταλάβουν ένα πρωί. Θα καταρρεύσουν και δεν θα το έχουν πάρει είδηση. Δυστυχώς η εξουσία εκτός από το διαφθείρει ανοηταίνει κιόλας, γιατί δεν γίνεται κάτω από το κανονικές συνθήκες, αλλά γίνεται μέσα στους κλειστούς τοίχους. Ας ελπίσουμε αύριο που έχουμε την παραπομπή να μην ζήσουμε κανένα άλλο γκαζάκι ή καμία άλλη τέτοια ιστορία για να κάνει και όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να αλλάζουν το πρόγραμμά τους».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: