Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΧΡ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ:"Αυτή είναι η πολιτική του Μαυρογυαλούρου"

«Δεν μπορεί να ψηφίζεις φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με 26% και να γυρίζεις μετά στον τόπο σου και να λες ότι εγώ είπα κάτι διαφορετικό. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, είναι υποκρισία. Ο κάθε επαρχιώτης βουλευτής για να χαϊδέψει αυτιά κάποιων τάξεων, αφού ψηφίζει το νομοσχέδιο, μετά λέει ότι εγώ είπα και αυτό», σχολίασε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, αναφερόμενος σε διάφορες ανακοινώσεις κυβερνητικών βουλευτών, όπως αυτής του συναδέλφου του Δημήτρη Κυριαζίδη για το 12%.
Όπως είπε, «αν αυτό έγινε, ο καιρός θα το αποδείξει. Επειδή ακούω και βουλευτές από τις επαρχίες και στο φορολογικό νομοσχέδιο, και στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ενώ συμφωνούν σε αυτά τα νομοσχέδια για να ακουστούν οι φωνές τους στην επαρχία, λένε και κάνα δυο αιτήματα τοπικού ενδιαφέροντος, για να έχουν ένα άλλοθι ότι εγώ τα είπα στη Βουλή. Αυτή είναι η πολιτική του Μαυρογυαλούρου. Δεν μπορεί να ψηφίζεις φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ με 26% και να γυρίζεις μετά στον τόπο σου και να λες ότι εγώ είπα κάτι διαφορετικό. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, είναι υποκρισία. Ο κάθε επαρχιώτης βουλευτής για να χαϊδέψει αυτιά κάποιων τάξεων, αφού ψηφίζει το νομοσχέδιο, μετά λέει ότι εγώ είπα και αυτό. Επί τούτου προκαλούμε ονομαστικές ψηφοφορίες για πολύ συγκεκριμένα άρθρα, τα ακραία των νομοσχεδίων, για να ξέρει ο κόσμος ότι το πιο ακραίο θα τους συμβεί το ψηφίζουν οι άνθρωποι που έστειλαν στη Βουλή».

Σχετικά με την συγχώνευση φορέων διαχείρισης των εθνικών πάρκων, παρατήρησε πως «με ποιο επιχείρημα συνδέετε δύο φορείς με άλλα πλαίσια δράσεις», και μας είπαν ότι μας το έδωσε έτσι ο συμβουλευτικός οργανισμός του υπουργείου. Υπάρχει μια μικροπολιτική και μια τοπικίστικη αντίληψη για το πως αναπτύσσεται μια περιφέρεια. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή η αντίληψή μας. Ή θα αναπτυχθεί η Περιφέρεια στο σύνολό της, ή θα υπάρχουν ενδοπεριφερειακές ανισότητες οι οποίες γίνονται και πολιτικό παιχνίδι από διάφορους πολιτικάντηδες. Είναι προφανές ότι η Δράμα ελλείψει και δυνατής πολιτικής παρουσίας δεν μπορεί να μπει στον χάρτη των ευνοημένων νομών. Υπάρχει ένα ζήτημα. Εμείς λέμε ότι η περιφέρεια πρέπει να αναπτυχθεί ισόποσα. Αν αυτό το κάνουμε πράξη, η Δράμα σίγουρα θα πάρει κάποια πράγματα που δικαιούται και της είχαν αφαιρεθεί. Επειδή χάθηκε η έδρα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων και πήγε στην Ελευθερούπολη, ήρθε ως αντιστάθμισμα η έδρα του Φορέα Διαχείρισης. Αυτό δεν είναι πολιτική».

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση της λειτουργίας της ΒΦΛ, παρατήρησε: «Δεν γνωρίζω το θέμα, θέλω να ενημερωθώ. Αυτό που μπορώ να κάνω άμεσα είναι να ερωτηθεί το υπουργείο τι θα πράξει, και από εκεί και πέρα τι σχεδιασμό μεσομακροπρόθεσμο έχει το υπουργείο, που πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα εντελώς θολό τοπίο με τη διαχείρισή του, στο τι κάνει με τα λιπάσματα, στο τι θα γίνει με το φυσικό αέριο και πολύ φοβάμαι ότι ούτε το ίδιο το υπουργείο γνωρίζει, αν δεν ξεκαθαρίσουν οι ποινικές διαστάσεις αυτού του ζητήματος. Για μας μεγαλύτερο ζήτημα είναι με ποιόν συγκεκριμένο τρόπο το πήρε ο επιχειρηματίας και ποιοί καρπώθηκαν χρήματα από αυτή τη μεταβίβαση».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: