Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: "Ο κ. Σαμαράς πάει να φτιάξει ένα καινούργιο κόμμα"

«Ο κ. Σαμαράς πάει να φτιάξει ένα καινούργιο κόμμα, και θέλει να ξεμπερδέψει με οτιδήποτε είχε σαν ιστορία η Νέα Δημοκρατία», σχολίασε ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, τονίζοντας επίσης πως «προσπαθούν να εμφυσήσουν στο λαό, ιδιαίτερα εκείνο το κομμάτι που πλήττεται πολύ περισσότερο, το πιο ασθενές, αυτό που έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, την ιδεολογία του όχλου»


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «απ’ ότι καταλαβαίνω, ο κ. Σαμαράς πάει να φτιάξει ένα καινούργιο κόμμα, και θέλει να ξεμπερδέψει με οτιδήποτε είχε σαν ιστορία η Νέα Δημοκρατία. Εξ’ ου και το γεγονός ότι οι Γερμανοί φρόντισαν να στοχοποιήσουν τους τρεις μεγάλους βαρόνους της ΝΔ, με όλες τις παράπλευρες ενέργειες που υπήρχαν τότε με την ιστορία Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, για το ξέπλυμα των 11 δις τα οποία μπήκαν στην άκρη. Ήταν μια τροχιοδεικτική βολή που ήρθε απ’ έξω για να ισχυροποιήσουν τη θέση του κ. Σαμαρά και την μετεξέλιξη της ΝΔ σε κάτι διαφορετικό. Με δεδομένη την επιλογή των Γερμανών που στηρίζουν Σαμαρά, νομίζω ότι η πολιτική φάρα του Μητσοτάκη πάει να στηριχτεί στους Αμερικανούς, που τώρα έχουν κάποιες κόντρες με τους Γερμανούς».

Τόνισε ωστόσο πως «δεν νομίζω σε τέτοιες συνθήκες κρίσης, κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του, να είναι εύκολη ιστορία να κάνεις τέτοια πράγματα. Παρόλα αυτά όμως, τίποτα δεν αποκλείεται με την έννοια ότι παίζονται όλα τα παιχνίδια. Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να διατηρήσει αποστάσεις ώστε να μπορεί να παίξει αυτό το παιχνίδι που θέλει να παίξει. Εγώ πιστεύω ότι όλοι αυτοί που σχεδιάζουν αυτά τα πράγματα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δηλαδή δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες συνειδησιακές αλλαγές στον κόσμο, και ιδιαίτερα στο εκλογικό Σώμα που μέχρι χθες στήριζε τα πρώην μεγάλα κόμματα. Το να πιστεύει κανείς ότι μπορούν να τον μαντρώσουν με κάτι τέτοια τερτίπια, νομίζω ότι έχουν πέσει έξω. Ο μόνος κόσμος, κατά την άποψή μου, που μπορεί να «μαντρωθεί» είναι ο κόσμος της Αριστεράς, ο οποίος διατηρεί ακόμα αυταπάτες για τα πολιτικά του σχήματα. Ο κόσμος που προέρχεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τρέφει αυταπάτες για το πόσο δοσίλογοι είναι οι μέχρι και χθες πολιτικοί του εκφραστές. Το ξέρει από πρώτο χέρι. Γι’ αυτό και αυτός ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να κάνει ριζοσπαστικού τύπου κινήσεις. Έχει ξεκοπεί πλέον από τα παραδοσιακά μαντριά. Γι’ αυτό και θέλουν να τον χώσουν σε μια λογική «είμαι δεξιός ή αριστερός», για να μην τον αφήσουν να σκεφτεί».

«Σύμβουλος για το ξεπούλημα»

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, σχολίασε πως «ο κύριος αυτός δεν έχει καμία σχέση ούτε με τη χώρα, ούτε με τίποτα. Αν δούμε την πορεία του, αυτό που λέει πετυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, θα δείτε ότι πάντα ήταν υποχείριο συγκεκριμένων επενδυτικών κεφαλαίων από τη διεθνή αγορά, τα οποία εξυπηρέτησε είτε ως πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας παλιά, είτε ως σύμβουλος του Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή που μας έβαλε στο ευρώ, είτε αργότερα δημιουργώντας την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) μαζί με τον κ. Στέφανο Μάνο για να λειτουργήσουν ως σύμβουλοι του κράτους για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μόλις προσφάτως και τώρα ως πρωθυπουργός. Αν δείτε ποιος χρηματοδοτούσε τη ΜΚΟ θα καταλάβετε ποιους εξυπηρετεί ο κύριος αυτός και γιατί τον βάλανε εκεί που είναι. Πρόκειται για μια κυβερνητική οργάνωση που λειτουργούσε από το 2010-11, και έκανε συνέδρια μαζί με επενδυτές και στελέχη του Δημοσίου για το πώς θα πρέπει να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ήταν αυτός, ο κ. Στέφανος Μάνος και μια σειρά άλλοι εξέχοντες».

Η γραμμή ΣΥΡΙΖΑ

«Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας με όλα αυτά που κάνει τοποθετεί σαν λύση την κυβέρνηση της Αριστεράς, ένα μεγάλο κομμάτι της λεγόμενης κεντροδεξιάς το περιχαρακώνει, γιατί σου λέει ο άλλος εγώ δεν είμαι αριστερός, δεν θέλω να γίνω αριστερός. Γιατί πρέπει να γίνω αριστερός για το αυτονόητο;», παρατήρησε ο κ. Καζάκης.

Όπως είπε, «ο μέσος Έλληνας σήμερα είναι τόσο αγανακτισμένος, που ούτε οι καταλήψεις, ούτε τα γκαζάκια, ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά τον φοβίζουν γιατί τα έχει σκεφτεί και ο ίδιος να τα κάνει. Αυτό που γίνεται με αυτή την ιστορία της Βίλας «Αμαλία» είναι περισσότερο ένα παιχνιδάκι μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, και όταν δολοφονείται εν ψυχρώ ένας μετανάστης και ανακαλύπτουν ότι οι συγκεκριμένοι δράστες ανήκουν σε συγκεκριμένο κόμμα, δηλαδή στη Χρυσή Αυγή, το κάνουν όλοι γαργάρα. Εκεί δεν βγήκε ανοιχτά ο κ. Σίμος Κεδίκογλου να καταγγείλει ανοιχτά ένα κόμμα που εκτρέφει δολοφόνους. Προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτούς τους δύο πόλους. Όποιος δεξιός αισθάνεται αντισυστημικός να καταλήγει στη Χρυσή Αυγή, και όποιος νομίζει ότι η Αριστερά μπορεί να αποτελέσει λύση να πάει να πέσει στα χέρια του Τσίπρα. Και έτσι να σφαχτούμε. Το βασικό όμως δεν είναι εκεί. Το βασικό είναι ποιος δίνει γη και ύδωρ και σε ποιόν το δίνει».

Όπως είπε, από την κυβέρνηση, «προσπαθούν να εμφυσήσουν στο λαό, ιδιαίτερα εκείνο το κομμάτι που πλήττεται πολύ περισσότερο, το πιο ασθενές, αυτό που έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο, την ιδεολογία του όχλου. Να το κάνουν να σκεφτεί ότι προκειμένου να κρατήσω τα 100 ευρώ, να πάνε να πνιγούν όλοι, να πουληθεί η χώρα, οτιδήποτε. Αυτό το πράγμα είναι δικαιολογία Λούμπεν. Αυτό το στρώμα θα στηρίξει άγρια αστυνομική και στρατιωτική καταστολή στη χώρα. Και αυτό ετοιμάζεται. Όλα αυτά, τα γκαζάκια, οι βόμβες, οι σφαίρες κλπ αυτό πάνε να προετοιμάσουν. Την εισαγωγή στην Ελλάδα ειδικών στρατιωτικών αστυνομικών μονάδων, που θα έχουν σαν στόχο την κοινωνική καταστολή, όπως γίνεται στην Καμπούλ, στη Βαγδάτη και στο Κόσοβο».

Τέλος, σχετικά με την τρέχουσα χρονιά, το 2013, ο κ. Καζάκης εκτίμησε πως «ο χρόνος αυτός έχει προγραμματιστεί να είναι ο χρόνος του ξεπουλήματος της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Από τη μια οι λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις που γενικεύονται, ο εκβιασμός που γίνεται επίσημα, και αφετέρου η επιδρομή εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας δια μέσω της εφορίας».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: