Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Δ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ: «Πιστεύω ότι από τη στιγμή που πήρε στις πλάτες του ο Σαμαράς την ευθύνη στήριξης του Βενιζέλου, έχει τελειώσει»

«Πιστεύω ότι από τη στιγμή που πήρε στις πλάτες του ο Σαμαράς την ευθύνη στήριξης του Βενιζέλου, έχει τελειώσει», σχολίασε ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις των ημερών.


Όπως είπε, «επί ημερών του Κώστα Καραμανλή, το Βατερλώ το πολιτικό είχε αρχίσει από τη στιγμή στήριξης του Βουλγαράκη. Η στάση του Σαμαρά σήμερα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του δικού του πολιτικού Βατερλώ, όταν επιμένει να βγάζει έξω από το κάδρο τον Βενιζέλο. Βεβαίως μπορεί να πει κανείς ότι αυτό γίνεται για τη στήριξη αυτού του άθλιου πολιτικού μορφώματος, όπου δύο κόμματα που λειτουργούν με πρακτικές μαφίας, και με ένα θλιβερό κολαούζο τη ΔΗΜΑΡ του κ. Φώτη, προσπαθούν με νύχια και με δόντια, κατ’ εντολή της Ευρώπης, να συνεχίσουν αυτό το δρόμο της απόλυτης εξαθλίωσης του λαού. Όμως πιστεύω ότι από τη στιγμή που πήρε στις πλάτες του ο Σαμαράς την ευθύνη στήριξης του Βενιζέλου, έχει τελειώσει».

«Σκεφτείτε υπουργό Οικονομικών να κρύβει λίστες. Ποιο θέμα να ανοίξουμε και να μην υπάρχει τέτοιο θέμα; Ο όρος δεν είναι βαρύς. Βαριά είναι η αθλιότητα με την οποία διαχειρίστηκαν την τύχη μιας ολόκληρης κοινωνίας και ενός ολόκληρου έθνους. Πριν από ένα μήνα ο κ. Σαμαράς διατεινόταν στην Ελλάδα ότι κερδίσαμε την αξιοπιστία. Ποια ήταν η χθεσινή δήλωση της Γερμανίας απέναντι σε όλα αυτά που έχουν αποκαλυφθεί για τη λίστα Λαγκάρντ; «Επιτέλους δεν είστε αξιόπιστοι». Είναι δυνατόν με έναν Δραγασάκη υπουργό Οικονομικών, να είχαμε την ίδια συμπεριφορά με αυτή των Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου; Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή εκείνο που έχει να κάνει μέσα από το θεσμικό του ρόλο, είναι να ξεδιπλώσει λίγο αυτό το σεντόνι της φρίκης, όταν προσπαθούν να το κρατήσουν μόνο στα μέτρα του Παπακωνσταντίνου. Θα γίνουμε όλοι μάρτυρες απίθανων πραγμάτων που θα εξελιχθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία», παρατήρησε.

Όπως ανέφερε, «έναν ολόκληρο λαός τον έχουν κρεμάσει στην αγχόνη της ανέχειας. Από όλες τις πλευρές βλέπουμε όχι αστοχίες, αλλά εγκληματικές επιπόλαιες αποφάσεις. Όταν έχουμε φτάσει σε αυτά τα όρια της κοινωνικής αποδιάρθρωσης, από εκεί και πέρα χρειάζεται κάτι άλλο για να υπάρξει προοπτική. Από εκεί και πέρα πρέπει να είναι υπεύθυνοι αυτοί που θα αναλάβουν για το που θα οδηγήσουν το σκάφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: