Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "Η τρόικα έπεσε έξω σε όλα"

Περισσότερες λεπτομέρειες για να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με το πόσοι τελικά έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό.


Όπως είπε, «εγώ ζητάω από το υπουργείο Οικονομικών να μας δώσει τον αριθμό των προσώπων που έδωσε στο ΣΔΟΕ για έλεγχο και το συνολικό ύψος του ποσού, διότι θεωρώ ότι τα ονόματα που δόθηκαν, δόθηκαν επιλεκτικά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε στο ύψος ούτε στην έκταση των προσώπων. Το υπουργείο Οικονομικών είχε στα χέρια του για παράδειγμα 3.000 ονόματα. Από αυτά τα ονόματα έδωσε ένα μικρό αριθμό. Εγώ ξέρω πόσα έδωσε. Περιμένω να δω τι απάντηση θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι δυνατόν μέχρι σήμερα να μην γνωρίζουν ποιοι έβγαλαν λεφτά έξω και από αυτούς ποιών δεν έχει ελεγχθεί το πόθεν έσχες. Εγώ όταν ρωτώ, δεν ρωτώ γι’ αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω αιτιολογημένα και μπαίνει μόνο ένα ηθικό ζήτημα. Αυτό είναι προσωπικό θέμα ηθικής του καθενός. Εγώ ρωτώ γι’ αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες. Πόσοι είναι και τι έχει γίνει μέχρι τώρα».

Σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, ο κ. Κουρουμπλής παρατήρησε πως «στην Ελλάδα, το μεγάλο πρόβλημα όλων αυτών των μέτρων αυτή τη στιγμή είναι αυτό που λέει ο κόσμος, ότι υπάρχει μια κοινωνική αδικία στην κατανομή των βαρών. Και επειδή υπάρχουν συμφέροντα, η ερώτηση που κάνω, είναι αρκετά διεισδυτική για να μην πω πονηρή, με την έννοια ότι είμαι βέβαιος ότι έγινε μια επιλεκτική μεταφορά ονομάτων. Το θέμα δεν είναι να μείνουμε μόνο εκεί. Όταν αυτή τη στιγμή εγώ έχω μια εκτίμηση ότι δόθηκαν επιλεκτικά ονόματα για να προστατευτούν άλλα ονόματα ας μου απαντήσει το υπουργείο ότι έχω λάθος. Δεν ξέρω πόσο δικαιολογημένο είναι όταν είσαι δημόσιος λειτουργός και μάλιστα τραπεζίτης να βγάζεις εσύ τα λεφτά σου έξω. Τότε τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι; Και αυτό του κ. Πανταλάκη δόθηκε επιλεκτικά γιατί αυτός διαφωνεί με την πώληση της Αγροτικής».

Για τον κ. Κουβέλη παρατήρησε πως «θα πρέπει συνεχώς να τίθεται σε μια δοκιμασία αυτή η απόφασή του, γιατί ακόμη και χθες με τη μεταφορά της Αγροτικής, διαβάστε την προγραμματική συμφωνία των τριών, το λέει ρητά ότι δεν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής και θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση, και έγινε το εντελώς αντίθετο. Δεν πρέπει να απαντήσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς γι’ αυτό το θέμα; Όταν στο λαό λες κάτι και μάλιστα το λες γραπτώς με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό».

«Αυτή η πολιτική έχει αποδειχθεί ότι δεν αποδίδει. Η τρόικα έπεσε έξω σε όλα. Τι μας είπε το 2010; Ότι το 2011 θα μπούμε στις αγορές. Μετά μας είπε ότι το 2012 θα μπούμε στις αγορές. Τώρα μας είπε ότι θα έχουμε ύφεση 4,5%, πάμε 7% και με τα μέτρα θα πάμε 10%. Πως θα βγει; Δεν βγαίνουν τα μέτρα. Δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς αυτή τη στιγμή να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Δεν βγαίνουν. Αυτή η πολιτική χωρίς ρευστότητα. Οι τράπεζες ζημιώθηκαν από το κούρεμα 28 δις. γιατί να πάρουν 48 δις; Γιατί τα 20 δις δεν πήγαν στα ασφαλιστικά ταμεία στα ιδρύματα», ανέφερε και κατέληξε πως «ο ελληνικός λαός που για άλλη μια φορά τους εμπιστεύτηκε θα πρέπει να μπει σε ένα πολύ βαθύ προβληματισμό. Γιατί όλοι είχαν μπει στη λογική εκείνης της τρομοκρατίας ότι θα χάσουν τις συντάξεις. Ε, θα τους τις πάρουν τώρα τις συντάξεις νομίμως και με τόκο που λέει ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: