Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ο αντισυνταγματάρχης Αντώνιος Πλατιάς αποχώρησε σε κλίμα έντονης συγκίνησης

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τελετή παράδοσης παραλαβής της Διοίκησης της 193 Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων MLRS, στην Ελευθερούπολη.


Σημειώνεται ότι η μονάδα έχει αναπτύξει πολυσχιδή κοινωνική δράση στην περιοχή του Παγγαίου και συνεργάζεται άψογα με όλους τους φορείς της περιοχής στην κατεύθυνση της κοινωνικής μέριμνας, της ανάπτυξης αλλά και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

Η παράδοση της διοίκησης της Μονάδας από τον Αντισυνταγματάρχη Αντώνιο Πλατιά, στον Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Σκουφίδη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή του 1ου Συντάγματο Πυροβολικού Ταξίαρχου Ηλία Σπανόπουλου.

Μετά την καθιερωμένη τελετή που προβλέπεται από το στρατιωτικό πρωτόκολλο, ακολούθησε δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν το προσωπικό της μονάδας, οι αρχές του τόπου και προσκεκλημένοι του απερχόμενου διοικητή. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο κ. Σπανόπουλος τόσο για τον απερχόμενο όσο και για το νέο διοικητή της Μονάδας, στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, ενώ παράλληλα απένειμε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του 1ου Συντάγματος στον κ. Πλατιά. Αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της 193 ΜΠΕΠ (MLRS) απένειμε στον κ. Πλατιά και ο νέος; διοικητής της Μονάδας, ο οποίος του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Τέλος αναμνηστική πλακέτα απένειμε στον κ. Πλατιά και ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, για την άριστη συνεργασία που είχε η μονάδα με το Δήμο, ενώ επανέλαβε τη βούληση του Δήμου να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη του Δήμου Παγγαίου στο προσεχές διάστημα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν και η αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου διοικητή, ο οποίος τόνισε την σημασία αλλά και την ετοιμότητα της Μονάδας, μια από τις κορυφαίες του Ελληνικού Στρατού, και παρατήρησε ότι την έχει συνδέσει με ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του. Αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με όλους τους φορείς αλλά και στους φίλους που απέκτησε στην περιοχή. Τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωση του Παγγαίου και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα πετύχουν. Τέλος ευχαρίστησε τα στελέχη και τους οπλίτες της μονάδας για τη συνεργασία τους ευχόμενος καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Ντίνος Κλειτσιώτης, ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια: